Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sinan Oğan: 7 Haziranda 30'un üzerinde oy alırdık

        HABERTURK.COM

        1 Kasım Genel Seçimlerinde, önceki seçimlere oranla milletvekili sayısını yarı yarıya kaybeden MHP'de 'olağanüstü kurultay' çağrıları yapıldı. Genel başkanlık yarışında aday olacağını açıklayan Sinan Oğan, Habertük TV'de Veis Ateş'in konuğu oldu. Seçim sonuçlarını değerlendiren Oğan "7 Haziran'da siz olsaydınız koalisyon kurar mıydınız?" sorusuna "7 Haziran'da ben olsaydım, partimiz yüzde 16,5 değil yüzde 30'un üzerinde oy alırdı" şeklinde yanıt verdi.

        Sinan Oğan'ın açıklamaları şöyle:

        Milliyetçi Hareket Partisi'nde doğru gitmeyen şey partinin iktidar olmamasıdır. Eğer Milliyetçi Hareket Partisi, yarım asırlık bir partiyse ve hala iktidar olamıyorsa içinde bir öz muhasebe yapması lazım. İç hesaplaşmasını yapması lazım. Eğer her şey yolunda gitseydi Milliyetçi Hareket Partisi 5 ay gibi bir sürede 80 milletvekilini yarıya indirmezdi. Her şey yolunda gitseydi meclis oturma düzeninde PKK'nın bile gerisine düşmezdi, Türk milletinin kalbini sızlatmazdı.

        Milliyetçiliğin müzelik bir durumunun olmadığını ve milliyetçiliğin çağdaş değerlerle harmanlanması gerektiğini ifade ediyorum. Sorun milliyetçilikte değil, sorun MHP'nin yönetim anlayışının yanlışlığında ve yöneten şirketlerin yorgunluğunda. Sayın genel başkan 18 yıldır partiyi yönetiyor, yorulmuştur. Vakit geçirmeden bunları değiştirmemiz lazım. 7 Haziran'da ben olsaydım, partimiz yüzde 16,5 değil yüzde 30'un üzerinde oy alırdı.

        MHP, meşveretini kaybetmiş durumda, meşveretin olmadığı yerde iyi sonuçlar çıkmıyor maalesef. Ben ülkücüyüm, her şeye rağmen birçok şeyi ifade etmedik. Kol kırıldı yen içinde kaldı.

        MHP'nin terörle mücadele politikasını sosyal ve mali boyutla, dış kaynakları kesecek diplomasiyi ortaya çıkaracak şekilde genişleteceğiz. Bu hükümet suni, hormonlu bir hükümettir. MHP alternatif oluşturamadığı, CHP 25 bandında olduğu için iktidar olmuştur. Biz ekonomiden, çevreye, sosyal politikalara her alanda Milliyetçi Hareket Partisi vaat ediyoruz. Türkiye’nin her ilini gezeceğiz. Teşkilatı olmayan tek bir il dahi bırakmayacağız.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa