Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye'nin aradığı terörist Zübeyir Aydar Fransa Meclisi'nde

        Meclis'te dün "Ortadoğu'da kriz, Kürtler ve DAEŞ'e karşı direniş" başlıklı konferans düzenlendi.

        Kürdistan Ulusal Kongresi, Demokratik Birlik Partisi ve Fransa Demokratik Kürt Konseyi adlı örgütlerin organize ettiği konferansa, Türkiye'nin kırmızı listede aradığı terörist KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar da katılarak konuşma yaptı.

        Konferansa Aydar'ın yanı sıra Avrupa Parlamentosu Milletvekili Marie Christine Vergiat, Milletvekili Cecile Duflot, Avukat Vinginie Düşen, Yazar Patrice Franceschi, Barış Hareketi Başkanı Yves Jean Gallas, Sol Parti Sarcelles Milletvekili François Pupponi, Sosyalist Parti Ile De France Bölgesi Belediye Meclis üyesi Eric Coquerel, Gazeteci Guillaume Perrier ile PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ve HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da iştirak etti.

        İçişleri Bakanlığı, kırmızı listede yer verdiği Aydar'ın yakalanmasına yardım edenlere 4 milyon liraya kadar ödül verileceğini duyurmuştu.

        İçişleri Bakanlığı, ekim ayı sonunda, "ödül yönetmeliği" kapsamında, aranan teröristler listesinin yer aldığı bir internet sitesi hazırlamıştı.

        "www.terorarananlar.pol.tr" adresinde "Aranan Terörist" başlığıyla yayımlanan internet sitesinde, teröristlerin isimleri, kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilere ayrıldı. Aydar'ın yanı sıra Fetullah Gülen, Cemil Bayık, Murat Karayılan, İlhami Balı ve Duran Kalkan kırmızı kategoride bulunuyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa