Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hrant Dink soruşturmasında flaş gelişme!

        Serdar KULAKSIZ / İSTANBUL

        Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti ile ilgili olarak yeni delillerin elde edilmesi üzerine, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Gökhalp Kökçü, dönemin 9 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı verdi.

        "Tasarlayarak kasten öldürmeye yardım", "Resmi belgede sahtecilik ve resmi belgenin gizlenmesi" ile "Görevi kötüye kullanmak" suçlarından hakkında ifadeleri alınmak üzere gözaltı kararı verilenler arasında dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat eski Daire Başkan Yardımcısı Coşkun Çakar, İstanbul eski İstihbarat Şube Müdür Ahmet İlhan Güler, İstihbarat Daire Başkanlığı eski C Şube Müdür Yardımcısı Bülent Demirel, Trabzon eski İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı da bulunuyor.

        Hrant Dink soruşturmasında, dönemin İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, 28 Mayıs 2015 tarihinde "Tasarlayarak adam öldürmeye yardım etme ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan tutuklanmıştı.

        O İSİMLER GÖZALTINA ALINDI

        Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerine yönelik olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı alınan 9 emniyet görevlisinden Trabzon İstihbarat Şube eski Müdürü Faruk Sarı, İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube eski Müdür Yardımcısı Osman Gülbel ve polis memuru Onur Karakaya ile ismi öğrenilemeyen bir emniyet görevlisi gözaltına alındı. İstanbul İstihbarat Şube eski Müdürü Ahmet İlhan Güler'in sabah teslim olacağı öğrenildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa