Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem PKK yol kesince, geri dönen astsubay patlak lastikle 4 kilometre kaçıp kurtuldu

        PKK'lıların ateşi sonucu lastikleri patlayan otomobiliyle 4 kilometre kaçan astsubay, yol kenarında eşi ve çocuğunun aracın yanında bıraktıktan sonra başka bir araca binerek bölgeden uzaklaştı. Takip eden PKK'lılar ise astsubayın bıraktığı eşi ve çocuğuna propaganda yaptı. Astsubayın ailesi ise bir başka araçla Tunceli'ye gönderildi.

        Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli olan veErzincan'dan dün öğlen saatlerinde özel otomobiliyle eşi ve çocuğuyla Tunceli'ye gitmeye çalışan ismi öğrenilemeyen Astsubay, Tunceli'nin Pülümür vadisinin Alacık köyü yakınlarında kalabalık bir grup PKK'lının yol kestiğini görünce acil dönüş yaparak yönünü değiştirdi. Yol kontrolü yapan PKK'lılar otomobilin geri dönerek hızla uzaklaşmaya çalıştığını görünce lastiklerine ateş etti. Otomobilinin lastikleri patlamasına rağmen durmayarak geldiği istikamete kaçan Astsubay ancak 4 kilometre gidebildi. 4 Kilometre gittikten sonra durdurduğu aracından inen Astsubay, bölgeden geçen bir başka araç ile olay yerinden uzaklaşırken, eşi ve çocuğunu ise otomobilinin yanında bıraktı.

        Otomobilin durduğu yerde bulunan bir lokantaya sığınan Astsubay'ın eşi ve çocuğunun yanına giden PKK'lılar eşine "Bizim senin ve çocuğunla bir işimiz yok. Eşinle işimiz var" diye propaganda yaptıktan sonra gitti. Astsubayın ailesi ise bir başka otomobilde Tunceli'ye gönderildi.

        Bugün öğlen saatlerinde Astsubay'ın aracını almaya giden bir cekici ise aracı Tunceli'ye getirmek isteyince yolu PKK'lılar tarafından kesildi. Otomobili çekiciden indiren PKK'lılar ateşe vererek yaktı.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa