Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Piyade Uzman Çavuş Ali Akkoç toprağa verildi

        Muş-Bingöl karayolunda takla atan otomobilde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Piyade Uzman Çavuş Ali Akkoç, Denizli'de düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

        Muş-Bingöl karayolunda uzman erbaş arkadaşları ile bindiği otomobilin takla atması sonucu yaralanan ve daha sonra yaşamını yitiren Ali Akkoç'a (23) ilişkin haber, Pamukkale ilçesi Akhan Mahallesindeki babası Mehmet Akkoç'a askeri yetkililer tarafından verildi.

        Kardeşi Yavuz Akkoç'la oğlunun yanına gitmek üzere yola çıkan baba Mehmet Akkoç'a, oğlunun kurtarılamadığı haberi, Ankara Polatlı yakınlarında ulaştırıldı. Acılı baba, haberin ardından memleketine döndü. Uzman çavuşun ailesi ve yakınları da gözyaşlarına boğuldu. Akkoç'un Akhan Mahallesi'ndeki evine ve sokağa Türk bayrağı asıldı.

        Havayolu ile Denizli Çardak Havaalanı'na getirilen Akkoç'un Türk bayrağına sarılı naaşını, baba Mehmet Akkoç, yakınları ve askeri yetkililer karşıladı. Akkoç'un naaşı, Denizli Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracıyla Pamukkale ilçesi Akhan Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildiği sırada yakınları sinir krizi geçirdi. Burada helallik alınmasının ardından Akkoç'un cenazesi, silah arkadaşlarının omzunda taşınarak kılınan namazın ardından Akhan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        Törene, Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

        Amca Yavuz Akkoç, "Ali, vatani görevini tamamladıktan sonra uzman çavuş olmaya karar verdi. Evin tek çocuğu olan Ali, üç ay önce uzman çavuş olarak Muş'a gitmeden önce annesi Emine Akkoç'u kaybetmişti" dedi.

        Muş İl Jandarma Komutanlığı Komando Birliğinde görevli Uzman Çavuş Hüseyin Özdemir'in kullandığı özel otomobil, Muş-Bingöl karayolu Murat Köprüsü mevkisinde takla atmış, kazada, sürücü Özdemir ile Uzman Çavuş Orçun Yılmaz olay yerinde hayatını kaybetmiş, ağır yaralanan ve Muş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Uzman Çavuş Ali Akkoç da kurtarılamamıştı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa