Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 11 bakanın görevi sona erdi

        Anayasa'nın 114'üncü maddesi gereğince oluşturulan Geçici Bakanlar Kurulu'nda, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker milletvekili olmadıkları için yer alamadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AB Bakanı Volkan Bozkır ile İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün yerine ise yeni isimler getirildi.

        Başbakan Yardımcılarından Arınç ve Babacan ile bakanlardan Çavuşoğlu, Çelik, Yıldız, Canikli, Çelik ve Eker milletvekili olmadıkları için Geçici Bakanlar Kurulu'nda görevlendirilmedi. Bu isimlerin son üç dönem boyunca milletvekilliği yapması nedeniyle ve AK Parti'nin tüzüğü gereği 7 Haziran seçiminde de aday gösterilmemişti.

        Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan Başbakan Yardımcılığı görevine devam ederken, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş ve mevcut kabinede Kalkınma Bakanı görevini yürüten Cevdet Yılmaz, Arınç ve Babacan'dan boşalan koltuklara oturacak. Dışişleri Bakanlığı'na Mevlüt Çavuşoğlu yerine Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Faruk Çelik'in yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürüten Ahmet Erdem atandı.

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yerini AK Parti eski Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun'a bıraktı.

        Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda Nurettin Canikli yerine aynı bakanlıkta müsteşarlık görevini yürüten Cenap Aşcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yerine ise BBP eski Genel Başkanı Yalçın Topçu görevlendirildi.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise koltuğunu, aynı bakanlıkta bakan yardımcılığı görevini yürüten AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Kutbettin Arzu'ya devredecek.

        KABİNE DIŞI KALAN DİĞER BAKANLAR

        Milletvekili olamadığı için Geçici Bakanlar Kurulu'nda yer almayan 8 isimle birlikte Ayşenur İslam, Volkan Bozkır ve Sebahattin Öztürk de kabine dışı kaldı.

        Bu isimler yerine Geçici Bakanlar Kurulu'nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na akademisyen Ayşen Gürcan, AB Bakanlığı'na HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, İçişleri Bakanlığı'na ise İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok getirildi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa