Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yeni kabinede yer alan Bakanlardan ilk açıklamalar

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı kabinede yer alan isimlerden ilk açıklamalar gelmeye başladı. İşte kabinedeki isimlerin açıklamaları...

        YENİ AB BAKANI HDP'Lİ ALİ HAYDAR KONCA

        Yeni AB Bakanı HDP'li Ali Haydar Konca, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, kabinede yer almasını şu sözlerle değerlendirdi;

        Biz herkesle empati yapmaya hazırız. Kabinede MHP'li olmuş, HDP'li olmuş, bunları bir kenara itmek gerekiyor. Biz herkesle sorunları konuşmaya hazırız. Buna ihtiyaç var. Sayın Tuğrul Türkeş'in kabinede yer almasının bize bir zararı yok. Bu hükümet anayasal zorunluluktan kaynaklanan bir hükümet, dolayısıyla bir hizmet hükümeti değildir. O anlamda hizmet üretimine yönelik çok fazla fırsatı olduğu düşüncesinde değilim.

        HDP'Lİ KALKINMA BAKANI MÜSLÜM DOĞAN

        HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Kalkınma Bakanlığı görevine getirilmesini Habertürk TV'de değerlendirdi.Sayın Başbakan aradılar, görevlendirildiğimi söylediler. Hayırlı olsun dediler. Biz de bu göreve hazır olduğumuzu, partimizin programı temelinde, ülke kalkınmasıyla ilgili programımızı uygulayacağımızı hiçbir endişe duymadan seçime kadar bu çalışmalarımızı yürüteceğimizi söyledik. Ülkemize, ortak vatanımıza, tüm yurttaşlarımıza hayırlı olsun diyoruz. Biz bu ülkenin yönetimine talip vir partiyiz. Ortaya koyduğumuz yeni yaşam modeliyle bu ülkeyi yönetebileceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

        YENİ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI YALÇIN TOPÇU

        Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Devlet emretti, biz de kabul ettik."

        Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Geçici Bakanlar Kurulu'nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilen Yalçın Topçu, "Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Devlet emretti, biz de kabul ettik" dedi.

        Topçu, ülkenin önemli bir süreçten geçtiğini, bu zor zamanda görev almaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Devlet emretti, biz de kabul ettik" değerlendirmesinde bulundu.

        SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU

        Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Geçici Bakanlar Kurulu'nda yer almasına ilişkin, "Milli iradeye hizmet etmek bir şereftir. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere tüm arkadaşlara başarılar diliyorum" dedi.

        Geçici Bakanlar Kurulu'nda yerini koruyan Müezzinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kabinede sorumluluk üstlenen tüm bakanlara başarılar diledi.

        Önümüzdeki süreci "zor" olarak nitelendiren Bakan Müezzinoğlu, "Ülkemizi seçime götürecek arkadaşlarımıza ekip ruhuyla birlikte çalışmayı diliyorum. Milli iradeye hizmet etmek bir şereftir. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere şahsım da dahil tüm arkadaşlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

        GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI KUDBETTİN ARZU

        Yeni kabinede Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Kudbettin Arzu, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada "Başbakan Davutoğlu açıklamadan kısa süre önce haber verdi. Bir beklentim yoktu. Ben zaten Bakan yardımcısıydım. Teşekkür ediyorum Satın Başbakanımıza." dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa