Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'li İdris Baluken: Yüksekova, Cizre, Doğubayazıt ve Şırnak'ta 24 saat içinde 11 kişi öldü

        HDP Grup BaşkanvekiliİdrisBaluken, Yüksekova, Cizre, Doğubayazıt ve Şırnak'ta son 24 saat içinde 11 kişinin yaşamını yitirdiğini ileri sürdü, "Bunun kabul edilebilir hiçbir yönü, hiçbir yanı yoktur" dedi.

        Baluken, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Yüksekova ve Cizre'de yaşanan olaylara değinerek, "halkı sindirmeyi amaçlayan çok kirli bir gladyo planlamasının devrede olduğunu" iddia etti.

        Yüksekova'da bazı mahallelere havan ve obüs atışları yapıldığını ileri sürenBaluken, ilçenin dış dünya ile tüm temasının da kesildiğini savundu.

        Cizre'de ise aralarında 7 yaşında bir çocuğun da bulunduğu bazı kişilerin yaşamını yitirdiğini iddia edenBaluken, ilçede belli noktalara keskin nişancılar yerleştirildiğini ileri sürdü.

        Yüksekova, Cizre, Doğubayazıt ve Şırnak'ta son 24 saat içinde 11 kişinin yaşamını yitirdiğini savunanBaluken, "Bunun kabul edilebilir hiçbir yönü, hiçbir yanı yoktur. 90'lı yılları aşan, olağanüstü hal dönemlerini aşan, Çiller-Ağar-Güreş konseptine bile rahmet okutan bir faşizm uygulamasıyla karşı karşıyayız" iddiasında bulundu.

        Baluken, bazı valilerin ise görev ve yetkilerini aştıklarını savundu. Bölgede ziyaret gerçekleştirdikleri yerlerdeki askerlerin de savaşmak ve operasyona çıkmak istemediğini ileri sürenBaluken, siyasetçilerden bu sorunu çözmelerini istediklerini kaydetti.

        HDP'Lİ TÜZEL'İN SEÇİM HÜKÜMETİNDE YER ALMAMASI

        HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in, seçim hükümetinde yer almayacağı yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerineBaluken, Tüzel'in, kurucu başkanlığını yaptığı partinin görüşleri doğrultusunda hareket etmesinin, demokratik hakkı olduğunu belirtti. HDP'nin ise böyle düşünmediğini söyleyenBaluken, partisinin yetkili organlarının, bu konudaki değerlendirmelerini daha sonra yapacaklarını aktardı.

        Seçim hükümetinde yer alacak bağımsızların hemen yemin etmesi gerektiğini düşünüp düşünmediği sorusuna iseBaluken, Anayasa ve yasalarda yemin konusuna ilişkin bir netliğin olmadığını ifade ederek, partilerinin hukuk komisyonundan gelecek görüş doğrultusunda tavır belirleyeceklerini bildirdi.

        Başka bir soru üzerineBaluken, yaşanan son olaylarla ilgili İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün, telefonlarına cevap vermediğini, bu konuyu ilettikleri Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'ın da bir şey yapmadığını savundu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa