Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Başbakan Davutoğlu'nun kabine listesini onayladı

        HABERTURK.COM

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kabine listesini sunmak üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, basına kapalı gerçekleşen ve 19.08'de başlayan görüşme sona erdi. Görüşme 1 saat 10 dakika sürdü.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan,AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Anayasa'nın 114'ncü maddesi gereğince oluşturulan Geçici Bakanlar Kurulu'nu, onayladı.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 20:40'ta yeni kabineyi açıklaması bekleniyor.

        Yeni kabinede11 AK Parti'li, 11 bağımsız, 3 de muhalefet milletvekili görev alacak. Davutoğlu'nun bakanlık teklifi götürdüğü 3 isim MHP'li Tuğrul Türkeş, HDP'liMüslüm Doğan ve Ali Haydar Konca teklifi kabul etmişlerdi.

        DAVUTOĞLU 22:30'DA HABERTÜRK TV'DE

        Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, saat 22:30'da Habertürk TV, Show TV, Bloomberg HT ortak yayınında Veyis Ateş ve gazetecilerin sorularını yanıtlıyor olacak.

        YENİ KABİNEDE KİMLER OLACAK?

        Davutoğlu’nun 7 Haziran seçimleri ile birlikte 3 dönem kuralına takılan 9 bakana geçici hükümette yer vermesi beklenmiyor, bunun dışında mevcut kabinenin iskeletini koruyacağı belirtiliyor. AK Parti’de başörtülü bir bakan beklentisi de var.

        Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın kabineye gireceği kaydedilirken, eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ile eski İçişleri Bakanı Efkan Âlâ’nın da AK Parti kontenjanından yeniden bakan olacağı konuşuluyor. AK Parti kulislerinde İzmir Milletvekili İbrahim Turhan ile Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin ismi de bakanlık için geçiyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa