Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hakkâri valiliği: teröristler cami minaresinden roketatarlarla saldırdı

        Hakkâri Yüksekova’da sokağa çıkma yasağı sonrası çıkan çatışmalar, sabaha kadar sürdü. Valilik açıklama yaparak, “Teröristler ağır silahlarla saldırdı. Halk tehditle canlı kalkan yapıldı” dedi.Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi’nde çıkan olaylar nedeniyle önceki gece ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürerken, güvenlik güçleriyle teröristler arasında sokak aralarında çatışmalar aralıklarla sabaha kadar devam etti.

        Dün akşam da birçok kişi tava-tencere kapaklarını birbirine vurarak protestoda bulundu. Hakkâri Valiliği yazılı açıklama yaparak, çatışma ile ilgili fotoğrafları basınla paylaştı. Açıklamada, güvenlik güçlerine karşı havan, roketatar ve ağır makineli silahlarla saldırıda bulunulması üzerine vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan kamu güvenliği ve kamu düzeninin ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi amacıyla Yüksekova İlçesi’nde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtilerek şöyle denildi:

        ‘EVİ TERÖRİSTLER YAKTI’

        “Güvenlik kuvvetlerimize terör örgütü mensuplarınca havan, roketatar ve ağır makineli silahlarla (cami minaresinden dahi) yoğun saldırılarda bulunulmuş, vatandaşlarımız sokağa çıkmaları ve canlı kalkan olmaları yönünde tehdit edilmişlerdir. Çeşitli yazılı ve görsel medyada bir vatandaşımıza ait 3 katlı evin güvenlik kuvvetlerimizce atılan roketatar isabet etmesi sonucu yandığı ve vatandaşlarımızın da yaralandığına dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Güvenlik kuvvetlerimizce roketatar silahı kullanılmamış olup evin terör örgütü mensuplarınca atılan roketatarla yandığı tespit edilmiştir.” İçişleri Bakanlığı açıklamasında da “Operasyonlar sırasında güvenlik kuvvetlerimizce roketatar kullanılmamaktadır. İddialar tamamen asılsız, yalan ve kara propagandanın bir örneğidir. Operasyonlarda herhangi bir sivil can kaybı olmamıştır” ifadesi kullanıldı.

        HDP Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan, kendilerine gelen bilgilere göre çatışmalarda 3 kişinin öldüğünü ve 7 kişinin de yaralandığını söyledi, ancak bu bilgi doğrulanmadı. Operasyonlarda 20 dolayında terörist etkisiz hale getirildi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa