Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ‘Suriyeli değil, balık yakalamak istiyoruz’

        Murat ERVİN /HABERTÜRK

        Ege’de yüzlerce kaçak kurtardıklarını söyleyen İzmir Deniz Ürünleri Balık Avcıları ve Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Aksoy, “Denizde Suriyeli değil, balık yakalamak istiyoruz” dedi botlarla Avrupa’ya kaçmak için Ege Denizi’ni kullanan göçmenler, 1 Eylül’de başlayacak olan ‘av sezonu’ öncesi Egeli balıkçıları kara kara düşündürüyor.

        İzmir Deniz Ürünleri Balık Avcıları ve Üreticileri Birliği ile Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy, batan bot ve teknelerden başta Suriyeliler olmak üzere göçmenleri kurtarma çalışması nedeniyle bu yıl sezonun zor geçeceğini söyledi. “Biz avcılık mı yapacağız insan mı toplayacağız?” diyen Aksoy, İzmir’de bin, Ege’deyse 2 bin 700 teknenin sezonla birlikte denize açılacağını belirtti.

        ‘BALIKÇIYA SİLAH ÇEKMİŞLER’

        Aksoy şöyle konuştu: “Suriyeliler ‘Biz bu kadar balıkçının arasından daha kolay kaçarız’ deyip teknelere binmek isteyecek. Hatta şimdi olduğu gibi ‘Bizi kaçırın’ diyecekler. Seferihisar’da bir koyda dernek üyesi balıkçıya, 3-5 Suriyeli silah dayayıp ‘Bizi karşıya geçir’ demiş. O da ‘Şimdi geliyorum’ deyip kaçmış. Benzer durumlarla karşılaşmamız söz konusu. Bu yıl Ege Denizi’nde balıktan fazla göçmenle karşılaşacağız. Balık avcılığını bırakıp göçmen kurtarmaya başlayacağız. Ancak şöyle bir durum da var. Benim teknem 30 personel. Bir gecede 3 bin litre yakıt yakıyorum. Ben onları kurtarıp karaya çıkardığım gece 10-20 bin TL’lik gelirden oluyorum. Bu her balıkçı için önemli bir sorun. Biz artık Ege Denizi’nde Suriyeli değil, balık yakalamak istiyoruz. Umarız balıkçıların yaşadığı bu durumla ilgili yetkililer gereken önlemi alır.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa