Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İdil'de polis ve jandarmaya silahlı saldırı

        Şırnak'ın İdil İlçesi'nde hendek kazan PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'lilere müdahaleye yaya olarak giden polis özel harekat timleri ile İlçe Jandarma Komutanlığı'na teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerlerin anında karşılık vermesi ile çatışma çıktı.

        İdil'in Turgut Özal Mahallesi'nde bugün saat 03.00 sıralarında hendek kazmaya çalışan PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'lilere özel harekat polisleri müdahale etmek istedi. Ancak kazılan hendekler nedeniyle zırhlı araçlarla gidimeyen özel harekat polisleri yaya olarak, olay yerine girmeye çalıştı.

        Bu sırada mahallenin bir çok kesiminde gizlenmiş olan teröristler, otomatik silahlarla özel harekat polislerine ateş açtı. Polislerin de karşılık vermesiyle çıkan çatışma devam ederken, aynı mahallede İlçe Jandarma Komutanlığı binasına da otomatik silahlarla ateş açıldı. Askerler de anında karşılık verince, çatışmalar mahallenin birçok noktasına yayıldı.

        Yaklaşık yarım saat süren çatışmanın ardından özel harekat polisleri mahalleden ayrılırken, olaylar sırasında 25 yaşındaki Miro Çağlı adlı bir kişi yaralanarak İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çağlı'nın PKK'lılar arasında olup olmadığı araştırılıyor.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa