Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK’nın uyuşturucu trafiği deşifre edildi

        Lütfi ERDOĞAN / HABERTÜRK

        Terör örgütünün uyuşturucudan yıllık 3 milyar TL finansman yarattığını anlatan Erişir, “Rakamları şifrelendirmişlerdi. Bu şifreleri çözdük. Çözdükten sonra örgüt biraz daha kolay deşifre oldu. Ardışık şekilde kelimelere harfler vermişlerdi. Ardışık şekilde dizdiğiniz takdirde karşınıza ‘Kürdistan’ kelimesi çıkıyor” dedi.

        ŞİFRELER ÇÖZÜLDÜ

        PKK terör örgütünün yıllık 1.5 ile 3 milyar dolar arasında uyuşturucu ve diğer kaçakçılık türlerinden gelir elde ettiğini açıklayan Erişir, şöyle devam etti:

        “Adana’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda suç örgütü deşifre edildi. Bunlar o süreçte bir şifreleme metodu kullanıyorlardı. Rakamları şifrelendirmişlerdi. Bu şifreleri çözdük. Çözdükten sonra örgüt biraz daha kolay deşifre oldu. Ardışık şekilde kelimelere harfler vermişlerdi. Ardışık şekilde dizdiğiniz takdirde karşınıza ‘Kürdistan’ kelimesi çıkıyor. Bu da önemli bir husus, hem fikren hem de faaliyet olarak uyuşturucu kaçakçılığını benimseyen bir örgüt, PKK terör örgütü.”

        ÇOCUKLARA SATIYORLAR

        İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aziz Yıldırım, PKK’nın bir terör örgütü olarak kendisini idame ettirebilmesi için para kaynağına ihtiyacı olduğunu belirterek “Amerikalı 2 yazarın kitabında PKK’nın 500 milyon dolarla 2.5 milyar dolar arasında yıllık kazanca sahip olduğu anlatılıyor. Başka bir dergide de Avrupa’da 8-12 yaşındaki çocuklara uyuşturucu satarak silah temin ettiği yönünde ifadeler yer alıyor” diye konuştu.

        KUZEY IRAK’TA ÜRETİLİYOR

        İçişleri Bakanlığı Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Başkanı Cengiz Erişir, 8 aydır okulların çevresinde görev yapan narkotimlerin 7 bin 776 operasyon gerçekleştirdiğini söyledi. Operasyonlarda 15 bin 102 kişinin yakalandığını anlatan Erişir, şöyle konuştu:

        “Emniyet birimleri tarafından 1984 yılından günümüze kadar, PKK terör örgütünün doğrudan uyuşturucu kaçakçılığı içinde yer aldığı 381 olay tespit edilmiş, bu olaylarda çoğunluğu PKK terör örgütü üyesi bin 283 şüpheli soruşturma konusu yapılmıştır. Geçen yıl kasımda Lice kırsalında 4 ton 700 kilogram toz esrar yakalandı. Ele geçirilen uyuşturucu terör örgütü PKK tarafından üretildi. PKK, doğrudan uyuşturucu kaçakçılığının içindedir, özellikle Kuzey Irak’ta üretilen afyon türevlerinin ülkemiz üzerinden Avrupa’da piyasaya dönüştürülmesi noktasında doğrudan bu işin içindedir. Çok kapsamlı imalathaneler üzerinden eroin üretildiğini biliyoruz. Güvenilir kaynaklardan tespitlerimiz de bulunmaktadır.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa