Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Balıklıova sakinleri CHP İzmir İl Başkanlığını işgal etti

        Üzerlerine "Evini yıktırma, yuvanı terk etme" yazılı tişörtler giyen mahalle sakinleri, yanlarında getirdikleri çarşaf ve battaniyelerleCHPİl Başkanlığının odalarına yerleşti.

        Mahalle sakinleri adına konuşan Yusuf Altun, Balıklıovalıların 30 yıl önce "muhtarlıkla yaptığı sözleşme gereği kiraladıkları arsalarda" yaptıkları 74 evin, Kıyı Kanunu'na muhalefet, inşaat ruhsatı ve yapı denetim ruhsatlarının eksikliği gibi gerekçelerle belediye encümence alınan kararla yıkılmak istendiğini öne sürdü.

        Bu gerekçelerin birer "bahane" olduğunu savunan Altun, "74 ailenin yuvasız kalmaması noktasında mücadelemizi sürdürmek için buradayız. Bu insanların gidecek başka bir evi yok. 30 sene önce muhtarla yapıkları sözleşme ile o bölgeye ev yaptıklarını, o ev dışında oturacakları başka evin olmadığını, evlerinin yıkılması halinde yaşam alanlarından sürüleceklerini ve sokakta kalmalarının ciddi bir sorun olduğunu göstermek için buradayız" dedi.

        Altun, yaklaşık 10 saati aşkınCHPİzmirİl Başkanlığında olduklarını ve çözüm için bazı yetkililerle görüştüklerini aktararak, "Çözüm için ilçe Belediye Başkanı Sibel Uyar ile görüşme yapılacağı, hukuki sürecin yeniden gözden geçirileceği, encümen kararının incelenmesi ve mağdurların lehine yeni bir değerlendirmenin yapılacağı söylendi. Biz bu sorunu çözeceğiz, çözülmemesi diye bir şey yok. Çözülmezse bu gece buradayız" diye konuştu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa