Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hopa Belediye Başkanı Cihan: Hopa perişan halde

        Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, ilçenin sel ve heyelanlar sonucu büyük bir felaket yaşadığını belirtti.

        Cihan, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, Hopa'da 500 yılda bir görülebilecek bir afet yaşadıklarını belirterek, "Allah'tan geleceğe yapacağımız bir şey yok. Şu an bir kız çocuğumuz kayıp. Onu arama çalışmaları devam ediyor. Sugören köyünde bir evimiz çöktü. Orada mahsur kalanları aldık ama göçük altında iki kişinin olduğunu söyleniyor. Bölgeye ulaşma çalışmaları sürüyor" diye konuştu.

        'Belediye binasında mahsur kaldık'

        Heyelan nedeniyle köy yollarının çoğunun çalışamaz halde olduğunu ifade eden Cihan, şunları söyledi:

        "Valilik ve kaymakamlığımızın destekleri ile yolları açmaya çalışıyoruz. Bu bir afettir. Geçmişi tartışmanın bir anlamı yok. Memleketimiz yağışlı bir bölge. Heyelanla gelen ağaçlar ve kökler bizim menfezleri tıkadı. Menfezler tıkanınca kenarlara zarar verdi. Sel suları ev ve iş yerlerinin bodrum katlarına doldu. Böyle bir afet yaşadık. Olay olduğunda belediye binasında mahsur kaldık."

        Kimseyi tenkit etmediklerini ifade eden Cihan, şöyle devam etti:

        "Biz geleceğe bakan insanlarız. Zamanında gelecek rusubat fazla hesap edilmemiş. Bizim burada yan derelerin ıslahını hep DSİ yaptı. İşi güzel. Bu sel felaketinde gezdim, gördüm. DSİ'in bir tane duvarı yıkılmadı. Gayet sağlam ama kesitler dar tutulmuş. Derelerimiz çok rusubat getiriyor. Gelen rusubatlar da o kesitleri doldurdu. Dolunca da sular dışarı taştı. Genellikle ondan kaynaklanan bir şey."

        Cihan, büyük bir felaket yaşadıklarını anımsatarak, "Merkez perişan halde. Zarar ziyanımız var. Halkımız haklı olarak isyan ediyor. Doğrudur. Böyle bir şey yaşamamış, mağdur olmuş ve görmemiş" şeklinde konuştu.

        Taha Su'nun kaybolması

        Sel ve heyelanda itfaiye aracının devrilmesi sonucu sel sularına kapılan 4 yaşındaki Taha Su'nun kaybolması ile ilgili de konuşan Cihan, şunları söyledi:

        "Yağış olduğu zaman, telefon edilen yere gidiyoruz. Benim itfaiye müdürüme telefon etmişler. Müdürümde kurtarmaya gitmiş ve de kurtarmış. İtfaiye aracım onları almış. Geri çıkarken sel vurmuş, raç devrilmiş. Yapılacak bir şey yok. Telefon edilmiş, gitmediyse tamam. Gitmişim ve kurtarmışım. Araç ve hep birlikte devrilmiş. Burada bir kasıt yok. Böyle bir şey kesinlikle olmaz" dedi.

        Çöp sorunu

        Karadeniz Sahil Yolu üzerinde sel sularının taşıdığı çöplerle ilgili de konuşan Cihan, "O bölgeye zaman zaman çöp döküyoruz, geri alıyoruz ve bölgeyi ilaçlıyoruz. Bazen de yukarıdan gelen çöpler de dökülüyor. Bu konu sadece benim belediyemle ilgili konu değil. Ben orada vahşi depolama yapıyorum ve daha sonra başka bölgeye taşıyorum. Eğer çöpler fazla orada kalırsa onu da ilaçlıyorum. Yukarıdan çöp geldiyse alırız ne olacak" dedi.

        Basın toplantısı sırasında Artvin Valisi Kemal Cirit'in araması üzerine Cihan, Vali ile telefonda görüştü.

        Görüşmenin ardından Cihan, "Valimiz aradı. Bir konuyu anlattı. Valimizin dediği konuyu araştıracağız. Sonra da kendisine bilgi vereceğim. Hopa'da fırsatçılık yapan varsa buna müsaade etmeyiz" dedi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa