Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik 2 altın madalyalı Kayseri komandosu Güneydoğu´da

        Kayseri 1.Komando Tugayı'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine 8 ay önce giren, su geçirmez, ayağı terletmez ve oldukça hafif yeni tip botları ve teknolojik gelişmelerle donatılmış silahlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en seçkin birliklerinden biri olarak Güneydoğu bölgesinde 3 yıllık aradan sonra yeniden konuşlandırıldığı belirtildi.

        Sancağında iki altın madalya bulunan 1. Komando Tugay Komutanlığı'ndan Genelkurmay tarafından belirlenen askerler, General Vecihi Akın Kışlası'ndan ayrılarak, terör faaliyetlerinin son dönemde arttığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne hareket etti. Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanı Tuggeneral Aydoğan Aydın komutasındaki komandolar, bölgedeki iç güvenlik görevini üstlendi.

        KIBRIS'A PARAŞÜTLE İNEN, PKK'YA KORKU SALAN BİRLİK

        Kayseri 1'inci Komando Tugayı, 1974 yılında Kıbrıs'a paraşütle inerek, Türkiye'nin ilk ve tek hava indirme harekatını gerçekleştirdi. Türkiye'nin hali hazırda tek hava indirme yeteneğine haiz birlik olarak biliniyor. Tugayın, Kıbrıs Barış Harekatı ve teröristlerle mücadelede 341 şehit ve 3 bin 906 gazisi bulunuyor. O nedenle sancakta 2 üstün cesaret ve feragat madalyası bulunuyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından üstün teçhizat ve donanım ile yeni tip botlarda ilk kez tugayda kullanılıyor.

        Özel olarak tasarlanan haki denkli botlar, Türkiye'nin bitki örtüsüne, kamuflaj rengine uygun olarak belirlenirken, üniforma deseni ile uyumlu olarak tasarlandı. Sıcak ve soğuk iklim koşullarına uyumlu, teknoloji gereği 4 mevsimde kullanılıyor. Yurt dışı ve içi faaliyetlerde başarıyla görev alan komandolar, çok namlulu roketatar ve dağ topunun atışı, mayınlı ve el yapımı patlayıcı arazide eğitim, komando kollarının sarp kayalıklı arazide teröristlerle temasa geçmesi, keskin nişancı ve uzak mesafede gözetleme timleri, kar motoru ile yaralı tahliyesi, sızma parkurunda gerçek mermi ve patlayıcılarla çatışmaya giren, buzlu sulardan ve karlı araziden geçen komandolar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en gözde birlikleri arasında ilk sıralarda geliyor.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa