Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Banyoya saklanan bebeği ‘roket’ten ev sahibi kurtardı

        GAZETE HABERTÜRK

        Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’nde, 14 Ağustos tarihinden itibaren güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında sık sık çatışma yaşandı. İlçede görevli 1 çocuk sahibi memur çiftin, geçen hafta yaşanan çatışmada oturdukları daireye isabet eden mermiler nedeniyle büyük panik yaşadıkları ortaya çıktı.

        Çatışma şiddetlenince panik yaşayan çift, bebeklerini, puset içinde, güvende olması için arka tarafta bulunan banyoya koydu. Kendileri de bir odada yere yatan çift, evin içine isabet eden mermilerle korku dolu dakikalar geçirdi.Çift, bu şekilde çatışmanın kesilmesini bekledi. Bir süre sonra ateş sesleri kesildiği sırada yanlarına giden ev sahibi, “Haydi çıkın, bizim eve gidiyoruz” dedi.

        ÖZEL HAREKÂT KOMİSERİ ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ

        Bebeklerini banyodan alan çift, başka bir binada oturan ve mermilerin hedefi olmayan ev sahiplerinin evine sığındı. Çiftin evlerinden ayrılmasından 10 dakika sonraysa çatışma yeniden şiddetlendi. Bu kez çiftin bebeklerini koydukları banyoya mermiler ve roket isabet etti. Çift banyonun, bebeklerini saklarken ve sonrasında mermiler isabet ettikten sonra çektikleri fotoğrafları sosyal medyadan paylaştı. Evin diğer odalarındaki hasar da fotoğraflarda yer aldı.

        Çatışmaların devam ettiği 15 Ağustos’ta ise Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde yol kapatıp kimlik kontrolü yapan PKK’lı teröristlere yönelik güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından kentin çeşitli noktalarından asker ve polis noktalarına saldırı düzenlenmişti. Saldırıda, Özel Harekât Komiseri Ahmet Çamur şehit olmuştu. Hakkâri Valiliği, 20 Ağustos’ta 5 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa