Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Selahattin Demirtaş: Vebali ağır olur

        HABERTURK.COM

        Selahattin Demirtaş; HDP MYK öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş; "HDP'siz hükümet kurup anayasa ihlal edilirse bu bizi şaşırtmaz ama vebali ağır olur" dedi. Demirtaş ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çağrıda bulunarak; "Türkiye'nin yarısı kadındır, oluşturacağınız seçim hükümetinin yarısı da kadınlardan olmalıdır" dedi.

        İşte Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları;

        Kandil’den gelen cevap bizim çağrımızla gelmedi, burada çağrılara kulak tıkayan sayın cumhurbaşkanı. Sadece HDP’liler barış istiyor diye bir yanılsama olmasın, bütün Türkiye barış istiyor. Birimizin iktidarı ve çıkarı için sessiz kalmayacağımızı belirtmeliyiz. Bu kadar iyi bir noktaya gelinmişken sırf HDP’yi baraj altında bırakmak için ülkeyi adım adım felakete götürmememleyiz.

        "BUNUN HESABINI VERECEKLER"

        Hükümet bu çılgınca, ülkeyi felakete sürükleyen politikalardan vazgeçmeli. Üstelik yetkisi olmayan bir hükümet. Bunun hesabını verecekler. Derhal silahları susturmak toplumun talebi ve beklentisidir. Toplum çatışma savaş istemiyor. Hükümet bundan rant elde etmeyi düşünüyor olabilir. Kimse asla silahtan yana taraf olamaz. Genç bedenlerin olduğu tabutların altında kalacaklardır. Çağrımızı tekrarlıyoruz.Kimse ölüm, gözyaşı görmek istemiyor.

        SEÇİME AYNI LİSTE İLE Mİ GİDİLECEK?

        Bütün kurumlarımız değerlendirme yapacak. Partimizin tüzüğünde ne varsa onu işleteceğiz. Değişik bir listeyle toplum önüne çıkarılmasının bir anlamı yok. Bu listeye benzer bir liste ile halkımızın huzuru önüne çıkacağız. Biz kendi iç hukukumuza bakarız. Kendi parti meclisimizde bunları değerlendirip, kararımızı vereceğiz.

        "BİZ BU HÜKÜMETTE YER ALACAĞIZ"

        HDP, bu ülkeyi savaş hükümetlerinden; soygun, talan hükümetlerinden çok daha yönetir. Biz dürüstçe yönetiriz. Hiçbir zaman HDP seçmenini kayıran bir politika izlemeyiz.

        Biz bu hükümette görev alacağız Bu bize oy veren insanların hakkıdır. Toplumun hakkını teslim edeceğiz. Hangi bakanlık olursa olsun fazla icraat yapma hakkı yok. HDP'ye 6 milyon insan oy verdi, 3 bakanlık hakkı var.

        "DAVUTOĞLU'NA ŞU ÇAĞRIYI YAPIYORUM"

        Davutoğlu'na şu çağrıyı yapıyorum. Türkiye'nin yarısı kadındır, oluşturacağınız seçim hükümetinin yarısı da kadınlardan olmalıdır.Biz de bunu temsil edeceğiz. Tüm Bakanlar Kurulu yarı yarıya kadın ve erkeklerden oluşursa Sayın Davutoğlu iyi bir iş yapmış olur. HDP'nin tüm bakanları da kadın olabilir. Benim kast ettiğim oluşacak Bakanlar Kurulu'nun yarısı kadın olmadılıdr. Kadınlar bunu hak ediyor.

        "VEBALİ AĞIR OLUR"

        Anayasa askıda, Saray yasası yürürlükte. HDP'siz hükümet kurup anayasa ihlal edilirse bu bizi şaşırtmaz ama vebali ağır olur.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa