Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Polis, Şırnak'ta hendekleri kapattı

        Yasa dışı göstericiler bazı mahallelerde polise karşı koymaya çalışırken, zaman zaman silah sesleri duyuldu.

        Polislerin mahalleye girişini ve gözaltı yapmasını engellemek için örgüt üyeleri tarafından kazılan hendekler tek tek kapatılırken, akrep, kobra tipi zırhlı araçların yanı sıra TOMA'lar da bölgede hazır bulunduruldu. Patlayıcı olma şüphesi üzerineTOMA'yla su sıkılan hendekler kapatılarak yol trafiğe açıldı. Hendeklerin kapatıldığı sırada mahalleden zaman zaman silah sesleri duyuldu.

        Başta Dicle olmak üzere Vakıfkent ve Yeşilyurt Mahallesi ile Ömer Kabak Meydanı'nda olaylar çıktı. Birçok noktada polise havai fişek ve molotof kokteyli ile saldıran YDG-H'lilere polis, basınçlı su ve biber gazı ile müdahale etti. Mahallelerde zaman zaman silah sesleri duyuldu. Polisin havaya ateş açmasına, mahalledeki kadınlar da tencere çalarak ve zılgıt çekerek karşılık verdi.

        Dicle Mahallesi'ndeki olaylar sırasında mobese direği, el yapımı bomba ile patlatıldı. Patlamanın etkisiyle çevredeki binaların bir bölümünün camları kırılırken, mobese kamerası kullanılamaz hale geldi. Olaylar gece geç saate kadar devam etti.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa