Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dedektife dava açtı ‘Delil toplamadı’ dedi

        Serdar KULAKSIZ / GAZETE HABERTÜRK

        Eşi ile boşanma davası süren 37 yaşındaki S.Ç., davaya yönelik delil toplaması için özel dedektif A.A. ile anlaştı. İnternet ve telefon üzerinden yapılan görüşmelerin ardından bir araya gelen ikili, el yazısıyla hazırladıkları sözleşmeye imza koydu. İddiaya göre S.Ç. bu sözleşme kapsamında A.A.’ya 3 bin TL peşinat verdi. İmzaladıkları sözleşmede işin yapılmaması durumunda alınan peşinatın geri verileceğinin yazıldığını öne süren S.Ç., A.A.’nın işi yapmadığı gibi ödediği paranın dışında 2 bin 500 TL daha istediğini iddia etti.

        Özel dedektif A.A. ise suçlamayı reddetti; S.Ç.’nin eşiyle ilgili takip yapılmasını istemediğini, sadece İstanbul Avcılar’da bir restorana gittiğine dair görüntü alınmasını talep ettiğini kaydetti. Dedektif, şikâyetçinin bilgisi dahilinde bu işleri yapan bir avukata 3 bin TL verdiğini, kendisine yapılması gereken 2 bin TL ödemenin ise yapılmadığını söyledi. Dedektif A.A., 2 bin 500 TL’yi S.Ç.’nin eşinin gittiği restorandaki silinen kamera kayıtlarını kurtarmak için istediğini belirtti.

        Şikâyet üzerine soruşturma yürüten savcılık, şüpheli A.A. hakkında “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçlamasıyla 1 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. İddianamede A.A.’nın ek ödeme istediği, gerekli bilgi ve belgeleri toplamadığı öne sürüldü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa