Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Göcek'te can pazarı: 5'i turist 7 kişi son anda boğulmaktan kurtuldu

        MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, kayalıklara çarparak, su alan yelkenli yat battı. 5'i turist 7 kişi son anda zodyak botla yattan ayrılarak canlarını kurtardı.

        Bugün saat 14.00 sıralarında, Göcek Mahallesi'ne yaklaşık 4 mil mesafedeki Domuz Adası yakınlarındaki sığ alanda bir kayalığa çarpan kaptan Nuh Gök'ün sahibi olduğu 'Oğul-N' adlı 22 metre uzunluğundaki yelkenli yat su almaya başladı. Bunun üzerine kaptan Gök, yattaki 2 metrelik zodyak botla teknesindeki 5 turist ve 1 mürettebatı da alarak yakındaki başka bir tekneye geçerek canlarını kurtardı. Tahliye edilmesinden kısa bir süre sonra yat tamamen suya gömüldü. Yatın batma anı ve içindekilerin tahliye anı yakındaki bir teknede bulunanlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

        Göcek Limanı'nda karaya çıkartılan teknedeki 7 kişi, Sahil Güvenlik'e ifade verdi. Batan yatın kaptanı ve sahibi Nuh Gök, "Ne olduğunu anlamadan tekne su almaya başladı. Hemen yardım isteyip, içerdekileri tahliye ettik. Önemli olan kimseye bir şey olmamış olması" dedi.

        Sahil Güvenlik, batan tekneyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

        SÜRAT TEKNESİ SEYİR HALİNDE İLKEN YANDIN

        Kuşadası'da seyir halindeyken motor kısmından alev alan fiber sürat teknesi, su alarak battı

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa