Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ankara'da terör protestosu

        Terörü lanetleyen bir grup, Kızılay'da eylem yaptı. Ellerinde Türk bayraklarıyla Kızılay'da bir araya gelen Türkçe Düşünceler Platformu üyeleri, Yüksel Caddesi İnsan Hakları anıtı önünde açıklama yapmak istedi.

        Polis ekiplerinin Yüksel Caddesine girmesine izin vermediği grup, Güvenpark girişinde toplandı.

        Burada grup adına yapılan açıklamada, Türk milletinin zor zamanlarından birini yaşadığı ifade edilerek, "PKK, DHKP-C, MLKP, IŞİD gibi pek çok terör örgütünün ihanet şebekesinin hedefindeki ülkemizde, Türk milleti artık uyanmalıdır" değerlendirmesine bulunuldu.

        Tük milletinin bölücü teröre ve onun işbirlikçilerine karşı tek yürek, tek bilek olması gerektiği vurgulanan açıklamada, terör örgütüne karşı tüm uzantılarıyla diz çöktürülene kadar mücadelenin milli ve manevi bir sorumluluk olduğu bildirildi.

        Açıklamada, teröre karşı tavizsiz ve kesintisiz mücadele için çağrıda bulunuldu.

        Tekbir getirip, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et bize" şeklinde sloganlar atan gruptakilerden bazıları, açıklamanın ardından parkın yanında bulunan bir konteynere astıkları büyük Türk bayrağının önünde fotoğraf çektirdi.

        Öte yandan, Keçiören'de farklı noktalarda yaya ve araçlarıyla toplanan guruplar, taziye ziyareti için geçen hafta Siirt'te şehit olan Uzman Çavuş Barış Akın'ın evine gitti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa