Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Beştepe' yanıtı

        HABERTÜRK

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Beştepe'nin adresini bilmeyenlerle vakit geçirecek zamanımız yok" açıklamasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, ""Beştepenin yolunu bulamayanlar diyor ben ona yetki görev vermem" diyor. Senin yolunu bulduğun gibi biz yol bulmayız biz senin gibi değiliz ahlak yoksunu hiç değiliz kul hakkı yemek hele hele bizim kitabımızda hiç yok" dedi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP'li bazı isimlere teklif götüreceği söylentilerine, "CHP'de o kadar karaktersiz insan yoktur." karşılığını verdi.

        CHP PM’de, önseçimden gelen 83 milletvekilinin yeniden aday gösterilmesine ilişkin yönetmelik değişikliği kabul edildi. Değişiklikle PM’ye isim belirleme yetkisi verildi. Değişiklik bugün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacak.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim hazırlıkları ve tüzükteki önseçim şartının aşılmasına ilişkin yönetmelik değişikliğinin ele alınacağı parti meclisi (PM) toplantısından önce yaptığı konuşmada şunları söyledi:

        AVANTAJ SAĞLADI: Bizim tercihimiz, “Yüzde 60’lık blok ayrı hükümet kursun” yönündeydi. Bu çağrımıza MHP, bütün çağrılara olduğu gibi “Hayır” dedi. Şunu merak ediyorum, her şeye “Hayır” diyen bir siyasal parti vatandaşın önüne nasıl çıkacak? AKP’ye olağanüstü bir moral avantajı sağladı.

        TUTANAKLAR VAR: (AK Parti ile koalisyon görüşmeleri) “Niye bu kadar vakit kaybettiniz?” diye eleştiriyorlar. Daha birinci gün nelerin olması gerektiğini Davutoğlu’na söyledik. “Evet” dediler. Görüşme süremiz 10 gündür. Son görüşmede bize iki konuda derin görüş ayrılıkları olduğu söylendi. Neymiş; eğitim ve dış politika. Davutoğlu anlattıklarım için ‘doğru değil’ diyorsa, tutunaklar açıklansın.

        NİYE KAÇINDIN?: Cumhurbaşkanı, şehit cenazesini siyasi çıkarları için kullanıyor. Şehit anneleri ağlıyor, elinde mikrofon: “Ne mutlu size, çocuğunuz şehit oldu.” Niye sen o mutluluktan kaçındın? Akan kanın sorumlusu Çankaya’da değil, kaçak sarayında oturuyor.

        ALLAH ŞAHİTTİR: Kocatepe’de bir şehit babası, bana da Davutoğlu’na da Bahçeli’ye de aynı şöyleri söyledi: “Bizim ocağımız söndü, başkalarının sönmesin, niye birleşmiyorsunuz?” Bu şehit babasına sesleniyorum: Bu tabloyu senin istediğin noktaya getirmek için ben elimden geleni yaptım. Allah şahittir. Onlar el vermediler, kaosu tercih ettiler.

        DAYATMA SEÇİMİ: Önümüzdeki seçimler bir dayatma seçimidir. “Senin iradene güvenmiyorum, verdiğin oya da güvenmiyorum, kaosu yarattım, gözyaşını yarattım, analar ağlıyor, bana tekrar oy vereceksin, vermezsen seni daha da perişan ederim.” Geldiğimiz nokta budur. Türkiye’de hukuk yok, demokrasi askıya alındı, Anayasa çalışmıyor, bir sivil darbeyle karşı karşıyayız. Teamüller hiç çalışmıyor.

        ETKİSİZ ELEMAN: Bu ülkede Başbakan Davutoğlu var. Ama etkisiz eleman. Boynunda davuluyla geziyor, tokmak başka yerlerde. n ANKARA

        "O KADAR KARAKTERSİZ YOK"

        TEKLİF GELİRSE: (Davutoğlu’nun kuracağı seçim hükümetinde bazı CHP’lilere teklif götüreceği haberleri üzerine) CHP’de o kadar karaktersiz insan yoktur. KOALİSYON OLSAYDI: Eğer bir koalisyon olsaydı önümüzdeki bayramda emekliler 1’er maaş ikramiyelerini alacaktı, asgari ücret bin 500 TL olacaktı, çiftçinin kullandığı mazot 1.5 TL olacaktı, taşeron denilen belaya son verilecekti, Türkiye Ortadoğu bataklığından çıkacaktı. Bunlar olmadı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa