Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Polis kıyafetlerine ‘gaz spreyi’ ve ‘kask’ ayarı

        Murat GÜRGEN/ANKARA

        Resmi kıyafetli polisler; tabanca, cop ve kelepçenin yanı sıra gaz spreyi de taşıyacak. Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, Resmi Gazete’de yayımlandı.

        Yönetmelikte “Emniyet hizmetleri sınıfında resmi kıyafetli olarak görev yapan personelin teçhizatı; teçhizat kemeri, tabanca ve tabanca kılıfı, kelepçe ve kelepçe kılıfı, yedek şarjör ve yedek şarjör kılıfı, cop ve cop kılıfı, el feneri ve el feneri kılıfı ile düdükten ibarettir” yönünde düzenleniyordu.

        Bu düzenlemeye “gaz spreyi, gaz spreyi kılıfı ve kask taşıma aparatı” da eklendi. Yönetmelikte yapılan bir başka değişiklik kapsamında da Başbakanlık koruma motosikletli ekibinin kıyafet ve teçhizatının şekil, renk ve kullanım esasları ile bu kıyafetlerde kullanılacak işaret, sembol, kokartlar ve kıyafetlerin teknik özellikleri artık Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenecek.

        TİŞÖRT İZNİ KOLAYLAŞTI

        Polislerin sıcak havalarda gömlek yerine tişört giyebilmesi için İçişleri Bakanı onayı gerekiyordu. Yeni düzenlemeye göre merkezde Emniyet Genel Müdürlüğü; illerde valiliklerin uygun görmesi yeterli olacak. Düzenleme ile Emniyet Teşkilatı Kantin Yönetmeliği’nde de değişikliğe gidildi.

        Yönetmelik; il, ilçe, eğitim ve öğretim kurumlarında ve teşkilatça uygun görülecek yerlerde sadece “birer” kantin kurulabilmesini düzenliyordu. Yeni düzenlemede sayı sınırlaması kaldırılarak birden fazla kantin kurulabilmesinin önü açıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa