Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şehit fotoğrafına duvarda yer kalmadı

        HABERTÜRK GAZETE

        Erzurum Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatem Tetik, derneğin duvarlarında yer kalmayınca şehit fotoğraflarının ebadını küçülttüklerini söyledi.

        PKK terör örgütüne son 1 hafta içinde 2 asker, 1 korucu ve 1 de sivil olmak üzere toplam 4 şehit veren Erzurum’da, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatem Tetik, “Şehit fotoğraflarının derneğimizin duvarlarına sığmadığını açıklamıştık. Şehit vermeye devam edince çareyi önceden 18x24 santimetre olarak bastırdığımız şehit fotoğraflarının ebatlarını 12x20 santimetre yaptırmakta bulduk” dedi.

        ‘ALLAH DÜŞMANIMA BU ACIYI YAŞATMASIN’

        Tetik, Konya ve Sivas’tan sonra 450 asker, 43 sivil, 15 polis ve 4 de korucu olmak üzere toplam 512 şehit veren Erzurum’un, şehit sayısında üçüncü sırada yer aldığını söyledi. Tetik, dünyada eşi ve benzeri olmayan en büyük acının ‘evlat acısı’ olduğunu dile getirdi. “Allah düşmanıma böyle bir acı yaşatmasın” diyen Tetik, şöyle konuştu: “Bu acı düştüğü yeri yakar. Öyle bir acıdır ki tarifi olamaz. Ben de bir şehit babasıyım. 19 yıl önce PKK terör örgütü evladımı bizden kopardı. Her şehit anası ve babası tarifi olmayan acılar yaşar ve amansız hastalıkların pençesine düşer. Artık bu akan kana ‘Dur’ demenin zamanı geldi de geçiyor. TBMM’deki 4 partinin genel başkanı, artık seçimi bırakıp bir an evvel kanayan bu yarayı durdurmanın yollarını aramalı. Türkiye genelinde son 1 ayda 55 şehit verdik. Artık şehit haberi duymak istemiyoruz.”

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa