Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Korhan Yaylası yolu hendekle kapatıldı

        Bölücü terör örgütü PKK'nın gasp ederek Ağrı Dağına götürdüğü 4 otomobille bomba yükleyerek intihar saldırılarında bulunacağı duyumları alınması üzerine, Korhan yaylası yoluna iş makineleri ilehendekkazıldı. Korhan Yaylasına giden yolahendekkazılması üzerine Ağrı Dağının karayolu bağlantısı kesildi. Vali Vekili Mevlüt Özmen, güvenlik nedeniyle önlem aldıklarını bildirdi.

        Iğdır- Doğubeyazıt karayolundan ayrılan yol, 16 kilometre sonra, deniz seviyesinden yaklaşık 2 bin metre yükseklikteki Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası'na ulaşıyor. Ancak Korhan yaylasına, gasp ettikleri 4 otomobille giden PKK'lı teröristlerin yeni bombalı intihar eylemleri hazırlığında olduğu duyumları üzerine harekete geçildi. Son olarak gasp ettikleri dogalgaz (LNG) yüklü tankeri gasp ederek Suveren Jandarma Karakoluna intihar saldırısında bulunmayı planlayan PKK'nın oyununu, Edirneli kahraman tanker şoförü Turan Mutlu Gün, el frenini çekip önledi.

        Benzer saldırılan planlayan terör örgütünün hazırlıklar yaptığını tesbit eden istihbarat birimlerinin bilgi vermesi üzerine dün Korhan yaylasına çıkan yola büyük birhendekkazıldı. Korhan yaylasına kazılan hendeği kapatması için Iğdır Belediyesi tarafından gönderilen iş makinesinin dağa gitmesine izin verilmedi.

        Korhan yaylasında bulunan Jandarma Karakolu yakınındaki hendeğin güvenlik önlemleri kapsamında kazıldığına dikkati çeken Vali Vekili Mevlüt Özmen, halkın can ve mal güvenliğini korumak için her türlü önlemi almaya devam edeceklerini bildirdi. Vali Vekili Özmen, şunları söyledi: "PKK'lılar, Korhan yaylası yolunu kullanarak 15 eylem gerçekleştirdi. Geçenlerde sağ olarak yakalanan 3 PKK'lı, bu yola bombalı tuzaklar kurulduğunu bildirdi. Iğdır- Doğubayazıt karayolunda teröristler, 4 otomobili Korhan yaylasına götürdü. Yine aldığımız istihbarat bilgilerine göre, bunlara bomba yükleyecek ve intihar saldırılarında kullanacak. Bizde bu nedenle karayolunuhendekkazarak ulaşıma kapattık. yol ulaşıma açılmayacak, doldursalar bile yeniden kazacağız. Ayrıca, PKK'nın hedefinde olan ve tankerli saldırıdan kahraman tanker şoförü sayesinde kurulan Suveren Jandarma Karakolunun önünü demir bariyerlerle kapattık."

        Korhan yaylasında bugün açıklama yapan HDP Iğdır Milletvekili M. Emin Adıyaman ise yaylada yaklaşık 50 bin hayvanın otladığını bildirdi. Güvenlik nedeniyle hendeğin kazıldığını anımsatan Milletvekili Adıyaman, "Bu ülkede güvenlik vatandaşın ulaşım veya seyahat hakkının engellemesi şeklinde sağlanamaz. Ülkede güvenlik ancak barışla, demokratik çözümle ve ancak vatandaşa saygıyla olabilir. Vatandaşı susuz bırakmakla, ulaşım hakkını engellemekle, köyleri ve mezraları açık cezaevi haline dönüştürmekle ne güvenlik oluşur ne de barış oluşur" diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa