Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kontrol noktasına patlayıcı yüklü araçla saldırı

        Umut TARHAN / HABERTÜRK

        Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, önceki gece saat 21.30 sıralarında Van-Bitlis karayolu üzerindeki Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığı'nın sorumluluk sahasında bulunan Balaban yol kontrol noktasının yakınında parça tesirli patlayıcı yüklü aracın infilak ettirildiği belirtildi.

        Patlamanın etkisiyle kontrol noktası ve çevresindeki 2 askeri personelin yanı sıra yoldan geçmekte olan 4 vatandaşın hafif şekilde yaralandığı ifade edilen açıklamada, "Yaralıların tedavileri Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam etmektedir. Patlamada çevrede bulunan ev ve iş yerlerinde büyük çaplı hasar meydana gelmiştir. Olayla ilgili çalışmalar ve tahkikat devam etmektedir" denildi.

        Öte yandan patlamanın etkisiyle bölgedeki bir çok binada hasar oluştuğu, bazı araçların hurdaya döndüğü gözlendi. Ev ve iş yeri sahipleri, şarapnel ve araç parçalarını temizledi. Patlamanın meydana geldiği yerde ise çok büyük bir çukur açıldı. Teröristler tarafından infilak ettirilen bomba yüklü araçtan saçılan parçalar, 200 metrelik alana dağıldı. Patlamanın ardından ulaşıma kapatılan Van-Bitlis karayolu açıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa