Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Karakola yapılan saldırı, bölgeyi savaş alanına çevirdi

        Patlamada 2'si asker 4 kişi yaralandı. Terör olayının intihar saldırısı olup olmadığı ile ilgili ise yetkililer tarafından bir açıklama yapılmadı.

        Saldırı, dün gece saat 22.00'de Van-Tatvan Karayolunun 80'nci kilometresinde bulunan Balaban Jandarma Karakolu önünde meydana geldi.

        Teröristler önceden bir araca yerleştirdikleri bombayı Balaban Jandarma Karakolu önünde patlattı. Aracın infilak etmesi sonucu 2 asker yaralandı.

        Dün gece ambulansla Van Bölge, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan askerlerin tedavileri sürerken, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan hava destekli operasyonlar ise sürüyor.

        Patlamanın çevrede yolaçtığı tahribat da sabah ortaya çıktı. Büyük hasarın meydana geldiği karakol, görevliler tarafından brandayla kapatılırken, karakolun çevresinde bulunan yaklaşık 15 ev, iş yeri ve camide de büyük hasar meydana geldi.

        Evlerin duvarlarının yıkılmasına, cami ve işyerlerinin cam ve çerçevelerinin parçalanmasına neden olan patlamada şans eseri sadece bir evde 2 kişi hafif yaralandı. Yaralılar ayakta tedavi edildiler. İşyerlerinin olay sırasında kapalı olmasının yaralı sayısının artmasını önlediği belirtildi.

        İnflak eden bombalı araç, sabah saatlerinde bölgeden kaldırılırken, karakolun hemen yanında evi bulunan Hikmet Susan ise halen olayın şokunu yaşadıklarını anlattı.

        Patlamada, evinin yatak odası ve mutfağının zarar gördüğünü anlatan Susan, "Patlamanın olduğu saatte henüz uyumamıştık. Yan taraftaki odada televizyon izliyorduk. Uyumaya gitseydik can kaybı olacaktı. Evimizin yatak odası ve mutfağımız karakolun olduğu tarafa bakıyor" dedi.

        Terör olayının intihar saldırısı olup olmadığı ile ilgili ise yetkililer tarafından bir açıklama yapılmadı.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa