Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kilis'te kimyasal yaralı alarmı

        Lokman HAPPANİ / HABERTÜRK

        Özel kıyafetlerin giyen AFAD KBRN ekibi, cihazla yaptıkları kontrolün ardından aileyi ambulansla KBRN odasına götürüp ilaçla yıkadı. Yıkanan acil servis de 3 saat sonra hizmete açıldı. Yapılan kontrollerde ailede kimyasal bulgusuna rastlanmadı.

        Suriye'nin Azez kentine bağlı Mera kasabasına önceki gece yarısı atılan bomba sonrası Kilis Devlet Hastanesi'ne 8 yaralı geldi. 4'ü ağır yanıklardan dolayı Gaziantep ve Adana'daki hastanelere sevk edildi. Hastaneye gelen yeni doğmuş bebeğin de aralarında bulunduğu 4 kişilik ailede ise ağır kokular ağır kokular üzerine kimyasal saldırıdan şüphe edildi ve Acil Servis'e AFAD Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer (KBRN) ekibi çağrıldı. Acil servise giriş ve çıkışlar kapatıldı. Acil serviste görevli tüm personel hastanedeki banyoya gönderilerek duş almaları sağlandı. Yeni kıyafetler dağıtıldı.

        AFAD KBRN ekibi Kilis Devlet Hastanesi'ne gelerek özel odada tutulan aileyi önce cihazla kontrol etti. Daha sonra aralarında bebek ile birlikte aile ambulansla KBRN odasına götürerek ilaçla yıkandı. Acil Servis de yıkanıp yaklaşık 3 saat sonra yeniden hizmete açıldı. Yapılan kontrollerde gelen ailede kimyasal bulgu rastlanmaması hastane görevlilerine rahat bir nefes aldırdı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa