Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı ne zamandan beri YSK’nın yetkilerini kullanıyor?

        GAZETE HABERTÜRK-ANKARA

        CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümet kurma görevini CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na vermeyeceğine ilişkin sözlerine ve erken seçim tarihi açıklamasına tepki gösterdi. Gök, şöyle dedi:

        CHP’YE OY VERENLER: Cumhurbaşkanı, Davutoğlu’nun görevi iadesinden sonra, en çok oyu alan ikinci partiye görevi vermesi gerekirken bu görevi vermemek suretiyle görevini kötüye kullanmaktadır, yetki gasbında bulunmaktadır. Milli iradeyi çiğnemektedir. AKP’ye oy veren seçmenlerin hepsini saygı ile karşılıyoruz ama peki CHP’ye verilen milyonlarca oy milli irade değil midir? CHP’ye verilen milyonlarca oy milli iradeyi temsil etmiyor mu?

        TAKDİR HAKKI YOK: Cumhurbaşkanı artık Türkiye’nin taşıyacağı bir Cumhurbaşkanı olmaktan çıkmıştır. Genel başkanımızdan ‘zat’ diye bahsederek bugünkü konuşması ile demokrasi kültüründen, nezaketten, siyasi ahlaktan nasibini almadığını bir kez daha ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanı, görev vereceği kişinin işi yapıp yapmayacağını takdir hakkına sahip değildir.

        GÖREVE HAZIRIZ: Biz CHP olarak başından beri söylüyoruz; hükümet kurmaya hazırız, görevi devralmaya hazırız. Türkiye’nin uzun süreli bir hükümet çıkarması mümkündür. Artık hükümet kurulamaması nedeniyle akan kanın sorumlusu, Türkiye’deki ekonominin kötü gidişatının başsorumlusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan başkası değildir.

        YETKİ YSK’DA: Diyor ki: “1 Kasım’da seçime gideceğiz.” Cumhurbaşkanı ne zamandan beri Yüksek Seçim Kurulu’nun, bir yüksek yargı organının yetkilerini kullanmaya başladı? Seçim tarihini, YSK seçimlerin yenilenme kararından sonra ancak belirleyebilir, o dahi tartışmalıdır. Anlaşılıyor ki saray ile Yüksek Seçim Kurulu arasına bir köprü kurulmuş. YSK partilere gönderdiği yazıda çeşitli tarihlerde bulunuyor, Cumhurbaşkanı “1 Kasım” diyor. Cumhurbaşkanı sen yargının yerine mi geçtin, YSK’nın yerine mi geçtin? Yine bir yetki gasbı, kimsin sen? Kanunlarımız YSK’ya bir yetki vermiş. Cumhurbaşkanı o yetkiyi kullanıyor.

        KİŞİSEL TEKLİFİ: (CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın 61. hükümetin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan ve 4 eski bakan ile ilgili soruşturma önergeleri) Fikri Sağlar’ın bugün (dün) verdiği önergeler kendi şahsi başvurularıdır. Başka arkadaşlarımızın verdiği pek çok önergeler yetkili kurullarımızda, özellikle grup yönetim kurullarımızda hukuka uygunluğu ve olabilirliği açısından ayrıca değerlendirilir ve işleme konulur. n ANKARA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa