Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Antikaların fiyatlarını alıcıları belirliyor

        GAZETE HABERTÜRK

        Antikaya ve eski eserlere ilgi duyan katılımcıların hazır bulunduğu müzayedede açılış fiyatlarını da katılımcılar belirledi. 100 lira alt limitle satışa bunulan eserler, muhtelif fiyatlarla alıcı buldu. 19. yüzyıl Osmanlı dönemine ait eserler, Osmanlı ve Avrupa dönemi mobilyalar, ustaların elinden çıkmış hat sanatının nadide parçaları, tablolar, eski gazeteler, kılıçlar ve yemek takımlarının tamamına yakını yeni alıcıları tarafından satın alındı.

        Sultan Abdülmecid Han’ın tuğralı ahşap üzerine yapılmış yağlıboya tablosu 5 bin lira ve Osmanlı saltanat armalı 9 çekmeceli yazı masası 7 bin liraya alıcı bulurken, müzayede çekişmeli artırımlara da sahne oldu. Aralarında; hokka takımları, Kütahya işi özel yapım, Mekke ve Medine tasvirli hilye-i şerif, alem, askılı toplar ve kahve soğutucuları, İngiliz dondurmalık, çikolatalık ve çeşitli boyutlardaki kaplardan oluşan yemek takımı, Kütahya işi çini sehpa ve kılıçların da olduğu yaklaşık 200 parça çeşitli fiyatlara satıldı.

        Çukurcuma Kültür ve Sanat Evi’nin sahibi Muzaffer Gültekin, “sıfır bedelli müzayedenin” gördüğü ilgiden memnun kaldıklarını belirtti. Her kesimden ve her bütçeden sanatseverlere hizmet vermenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Gültekin, “Antikaya ve eski eserlere olan ilgi her geçen gün artıyor. Eserler, sıfır bedelle teklif usulü satışa sunulsa da hak ettikleri değeri buluyorlar” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa