Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kağıthane'nin yarısı güvenli binalarda yaşıyor

        Kağıthane'de sürdürülen çalışmalar kapsamında yapı stoğunun yüzde 40'ı dönüştürülürken, dönüşümü sağlanan yaklaşık 80 bin bağımsız konutta 240 bin kişi oturuyor.

        Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ilçede gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

        Kılıç, yaptıkları yeni planlarla, herhangi bir alanı değil, bütün bölgeyi kentsel dönüşüm çalışması içerisine aldıklarını ifade etti.

        Başkan Kılıç, kentsel dönüşüm çalışmalarını; gecekondu önleme bölgesi, fabrikaların ilçe merkezinden kaldırılması, komşuların birleşerek binaların ada bazında dönüştürülmesi yöntemlerini izleyerek yürüttüklerini söyledi.

        Kağıthane'de, Hamidiye ve Arıcılar'da birer, Seyrantepe Mahallesi'nde iki gecekondu önleme bölgesi oluşturulduğu bilgisini veren Kılıç, ilçenin zemin olarak sağlam bir yapıya sahip olduğunu dile getirdi.

        Fazlı Kılıç, Kağıthane'deki yapı stoğunun yüzde 40'ının dönüştürüldüğünü, bunun da yaklaşık 80 bin bağımsız konuta karşılık geldiğini aktararak, "Dönüşümü sağlanan konutlarda 240 bin insan oturuyor. Artık Kağıthane'nin yarısı güvenli binalarda yaşıyor" dedi.

        Kağıthane bölgesinin zemininin sağlam olduğunu yineleyen Kılıç, "Binaları da yenileyip sağlamlaştırarak, bölgemizin tamamını güvenilir yapmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

        Sanayi tesislerine ilişkin de Kılıç, "Sanayi tesisleri günümüzde şehir merkezlerinde gürültü, görüntü ve koku kirliliği getiriyordu. Dönüşümle bunları tasfiye ettik. Kapatılan fabrikaların imara açık alanlarında dönüşüm çalışmalarına başladık. İmarı olmayan yerlerini de sosyal aktivite alanlarına dönüştürdük" ifadelerini kullandı.

        Eski fabrika alanlarının yüzde 50'sini eğitim, bilişim, teknoloji merkezi haline getirdiklerini vurgulayan Kılıç, "Kalan bölümler de bu merkezlere destek ofis alanları olarak kullanılacak. Yapılan bu çalışmalarla Kağıthane'ye iki yeni kolej ve üniversite kazandırdık" diye konuştu.

        Kılıç, 17 Ağustos Marmara depreminden birçok ders çıkardıklarına dikkati çekerek, "Depremi Kağıthane'de yaşadık. Depremin getirdiği yıkımlar ve acılar bize büyük bir ders oldu. Olası bir depremde aynı acıların Kağıthane'de yaşanmaması için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa