Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 1 Kasım'da Türkiye tekrar seçimi yaşayacaktır

        HABERTURK.COM

        Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, açıklamasında "1 Kasım'da inşallah Türkiye tekrar seçimi yaşayacaktır. 45 günün sonunda da tekrar Meclis Başkanımla bir görüşme daha yapacağım ve bu görüşmeyi yaptıktan sonra da hayırlısıyla ülkemizi bir erken seçime götüreceğiz" dedi.

        Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

        Çözüm sürecindeki hedefimiz kardeşlikti. 7 Haziran'dan sonra demokrasinin ülkemizde farklı şekilde taçlanacağı beklenirken farklı olaylar oldu. 7 Haziran seçimleri umuttu ama sonrasında arzu edilmeyen olaylar oldu. Süreç parlamentoda devam etmedi. Şiddet tırmandı, bölücü terör örgütü içeriden dışarıdan ülkemizi bölme gayretleri içine girdi. Gelinen noktada sabır, sabır, sabır.. Ben çözüm süreci buzdolabına konulmuştur demek zorunda kaldım.

        "HALKIMIZ KENDİ İÇİNDEKİ TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARINI AYIKLAMAK DURUMUNDADIR"

        Güvenlik güçlerimiz, emniyet teşkilatlarımız elimizden ne geliyorsa yapmak durumundayız. Halkımız kendi içindeki bölücü terör örgütü mensuplarını ayıklamak durumundadır, gerekirse bunları güvenlik güçlerine haber vermek durumundadır. Kimse yalanları yutmuyor. Bakın yatırımlar yapılıyor bunları yakanlar ortada. Bunlar o bölge için. Bunların benim Güneydoğu'daki Kürt vatandaşım ile dertleri yok. Dertleri ülkeyi nasıl karıştırırız. Biz bölücü değiliz bilmem ne. A'dan Z'ye yalan. Kendilerini gizliyorlar, ülkenin evlatlarını birbirine düşürme gayretleri içindeler. Şehitlerimiz oluyor, Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Mücadelede bunların olacağını, olabilceğini güvenlik güçlerindeki, emniyet teşkilatındaki kardeşlerim biliyor. Bu işten zaferle çıkacağız. Zaferle çıkınca bu kardeşlerimiz hayırla yad edilecek .Köşesinden yaptıkları tahribatla, yazılarla milletin birliğini bozmaya gayret edenler bilmelidir ki bu millet onları lanetliyor. Seçim sürecine giriyoruz. Cumhurbaşkanı'nın konu ile ilgili yetkileri bellidir.

        "45 GÜNÜN SONUNDA ÜLKEMİZİ ERKEN SEÇİME GÖTÜRECEĞİZ"

        Zaman kaybetmenin peşinde olmayacağım. Ana muhalefet partisine yetki verilmeli… Bu görüşmeler yapıldı, o zat Beştepe’yi tanımıyorum, gitmem derken, Beştepe’yi tanımayanı Beştepe’ye niye çağırayım? Zaman kaybetmeye gerek var mı? Cumhurbaşkanı seçime götürebilir mi? Götürebilir.

        Şu anda cumhurbaşkanı olarak pazartesi 45 günün sonu. 45 günün sonunda da Meclis Başkanı ile görüşme yapacağım. Bundan sonra da hayırlısı ile ülkemizi erken seçime götüreceğiz.

        "1 KASIM'DA İNŞALLAH TÜRKİYE TEKRAR SEÇİMİ YAŞAYACAKTIR"

        Önemli olan bir şey daha var. Kimi yetkilendirirsem burada seçim hükümetini parlamento içinden gerekirse parlamento dışından almak suretiyle kabineyi oluşturur ve seçime gideriz. Seçim güvenliği konusunda da tedbirler alınıyor. 1 Kasım'da inşallah Türkiye tekrar seçimi yaşayacaktır.

        MURAT SANCAK’A SİLAHLI SALDIRI

        Murat Bey'e (Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak) geçmiş olsun diyorum. Allah korudu. Böyle çapraz ateşe tabiii oradan kurtulmuş olmak manidardır. Zaten tehdit alıyorlardı. Onlar bir şeye inanıyorlardı. Çok anlamlıdır. Özellikle ifade etmek istiyorum, medya kendi içerisinde nasıl özgürlüklere sahip olduğunu gösteriyor. Kimler bu olayla ilgili ne gibi başlıklar atmış. Paralel yapının organlarının basın özgürlüğü konusunda halini ve tavrını görüyoruz.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa