Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2015 ÖSYS ek yerleştirme tercihleri 23 Ağustos'a uzatıldı

        Üniversite tercihlerinin yapılmasının ardından kalan boş kontenjanlar için yapılacak ek yerleştirme tercih işlemleri23 Ağustos Pazar günü saat 23:59'a kadar uzatıldı. Daha önce, boş kontenjanlar için yapılacak ek yerleştirme işlemlerinin bugün son günü olduğu duyurulmuştu.

        Alınan karar ile 17 Ağustos'ta başlayan üniversite ek yerleştirme tercihleri 23 Ağustos gece saat 23:59 itibariyle sona erecek.

        Öğrenciler ek yerleştirme tercihlerini yapmak veya yaptıkları tercihleri değiştirmek için ÖSYM bürolarına gitmek zorunda kalmadan, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin(ÖSYM) web sitesine girerek, Aday İşlemleri Sistemi(ais.osym.gov.tr) bölümünden işlemlerini gerçekleştirebilirler. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre ek yerleştirme sonrasında herhangi bir programa yerleşen öğrenciler için kayıt tarihleri ise 31 ağustos ile 4 eylül tarihinde olacak.

        Üniversite tercihlerinde kararsızlık yaşayanlar, yaptığı tercihler konusunda kafa karışıklığı yaşayanlar Pervin Kaplan'ın Üniversite Ek Yerleştirme Rehberi'nden faydalanabilirler.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa