Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sabaha kadar deniz ve karadan kaçak topladılar

        Bodrum'un Akyarlar Mahallesi, bugün saat 00.30 ile 06.30 saatleri arasında Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışan kaçaklar nedeniyle hareketli saatler yaşadı. Turgutreis Mahallesi'nden 00.30 sıralarında denize açılan kaçakları taşıyan 4 metrelik fiber tekne battı. Suriyeli bir kadın kaçak öldü, 10 kaçak ise yüzerek kıyıya çıkmayı başardı. 1 kaçağın ise kayıp olduğu bildirildi. Bu olayın ardından bölgede başka kaçaklarında olup olmadığının tespiti için karadan jandarma, denizden ise Sahil Güvenlik çalışma başlattı.

        Akyarlar Sahili'nde saat 03.30 sıralarında jandarma aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Pakistan, Afganistan, Myanmar ve Suriye uyruklu 25 kaçağı yakaladı. Sahil Güvenlik ekipleri ise denizde 4'ü yarısına kadar su almış batmak üzere, 1'i de ters dönmüş bottaki 68 kaçağı kurtardı. Uzun süre suda kalmaktan bitkin haldeki 68 kaçak Sahil Güvenlik botlarıyla karaya çıkartıldı.

        Kaçaklardan Bodrum ve Turgutreis Limananları'ndaki Sahil Güvenlik Bot Komutanlıkları'na götürülüp, insani yardım yapıdı. Bölgede çalışmalarını sürdüren Sahil Güvenlik ayrıca 3 lastik botta toplam 57 kaçağı yakaladı. Gece boyunca jandarma ve Sahil Güvenlik tarafından yakalanan ve kurtarılan toplam 150 kaçağın işlemlerinin ardından Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliği'ne teslim edileceği bildirildi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa