Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bodrum'da yaban domuzları şehir merkezine indi

        Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi'ni yaban domuzları bastı. Öte yandan Bodrum şehir merkezine inen yaban domuzları görenleri şaşkına uğrattı.

        Domuzların üniversiteye geldiği, bir açıklamayla duyurdu. Özellikle gece Terzioğlu Yerleşkesi'ne girdikleri ve tehlikeli oldukları belirtildi.

        Yaban domuzlarına karşı çalışma başlatacağı bildirilen duyuruda şunlar kaydedildi: "Terzioğlu Yerleşkesi'nde, özellikle gece saatlerinde yaban domuzları görülmektedir. Yerleşke içerisinde özel güvenlik birimlerine de tehlike yaşatan yaban domuzlarını kovmak için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile ÇOMÜ'nün ilgili personelinin katılımı ile 29 Ağustos 2015 tarihinde domuzları sürme işlemi yapılacaktır. Sürme işlemi, Fen Edebiyat Fakültesi'nin akasındaki ormanlık vadi ile yeni yapılan üniversite hastanesinin arkasındaki su deposunun bulunduğu civarda gerçekleşecektir."

        BODRUM'DA YABAN DOMUZLARI ŞEHİR MERKEZİNE İNDİ

        Bodrum'da şehir merkezine kadar inen yaban domuzları, görenlerde şaşkınlığa neden oldu. Dağlık bölgelerde yiyecek bulamayınca şehir merkezine indiği sanılan yaban domuzları, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir çocuk parkına girdi.

        Ona yakın yaban domuzunun parkın kenarında bulunan yeşil alanda otlandığı görüldü. Evlerinden domuzları gören bazı vatandaşlar, yoldan geçenleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

        Domuzlar, daha sonra caddelerde ilerleyerek bazı iş merkezlerinin otoparklarına ve evlerin bahçelerine girdi.

        Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden İbrahim Nejat Taylan, AA muhabirine, bir süredir domuzların şehir merkezine indiğini belirtti. Domuzların insanlara zarar vermediğini anlatan Taylan, "Zaman zaman yiyecek atıyoruz. Sitenin yüzme havuzundan da su içiyorlar. Evlerin bahçelerinde yiyecek arıyorlar. Bunlar zararsız, alıştık artık" dedi

        Mahalle sakinlerinden Mesut Akay da zaman zaman domuzlarla karşılaşınca korktuklarını dile getirerek, "Hayvanların uzaklaşmasını bekliyorum. Bu sıkıntıyı 3 günde bir yaşıyoruz. Domuzların aç kaldığı için şehre indiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

        CHA-AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa