Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tekirdağ Çerkezköy'de kedi alarmı

        Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine bağlı Kızılpınar Mahallesi Bektaş Sokak'taki Yağmur Apartmanı'nın çatı katını mesken tutan kedi, son 2 haftadır apartman sakinleri ve bitişik binalarda yaşayan vatandaşlara zor anlar yaşattı.

        Kediyi çatıdan çıkarmak için operasyon başlatan apartman ve mahalle sakinleri ile itfaiye ekipleri, saatler süren çalışmalara rağmen kediyi yakalayamadı. Tüm uğraşlara rağmen çatıda kalan kedinin sesinden rahatsız olan vatandaşlar tekrar itfaiyeyi arayarak yardım istedi.

        Gelen itfaiye ekipleri ile vatandaşlar, çatıda kedi ile köşe kapmaca oynadı. Ancak yine uzun süren kovalamacaya rağmen kedi yakalanmaktan kurtuldu.

        Yorgun düşen itfaiye ve apartman sakinleri ise bir kez daha pes etti.Kedinin çatıdan düşmesinden de endişe ettiklerini belirten apartman yöneticisi Salih Süleymanoğlu, "Bir yandan da gece geç saatlerde çıkardığı sesten dolayı uyuyamıyoruz. Çatıdaki kedinin kurtarılması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesini defalarca aradık. İtfaiye kediyi yakalamak için 3 kez buraya geldi. Fakat her defasında eli boş döndü. Kedinin çıkması için çatının kapısını açık bıraktık ve önüne de süt de koyduk. Süt bitti ama kedi dışarı çıkmıyor" dedi.

        Yaşadıkları durumun trajikomik bir olay olduğuna dikkat çeken Salih Süleymanoğlu, "Ağlanacak halimize güler olduk. Bir dönem Türk sinemasında Zeki Alasya ile Metin Akpınar'ın bir filmi vardı. Orada bir 'Kedidir Kedi' sahnesi vardı. Biz de artık kendi aramızda en ufak bir ses duysak 'Kedidir Kedi' diye birbirimizle şakalaşmaya başladık" ifadelerini kaydetti.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa