Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim MEB: Okullar 12 Haziran yerine 17 Haziran'da kapanacak

        Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okul takvimine ilişkin yaptığı açıklamaya göre, okullar 12 Haziran yerine 17 Haziran'da kapanacak. Okullar bu yıl Kurban Bayramı sonrası 28 Eylül'de açılacak. Uyum programları okulların açıldığı ilk hafta uygulanacak. Öğretmenlere eğitim ödeneği Kurban Bayramı'ndan önce ödenecek.

        Okulların açılış tarihinin 28 Eylül'e ertelenmesiyle, 14-18 Eylül'de yapılması gereken eğitim öğretim faaliyetlerinde oluşacak boşluğun, iş takviminde eğitim öğretim yılının sonuna eklendiği ve ders kesim tarihinin 17 Haziran 2016 olarak değiştirildiği bildirildi.

        Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan yazılı açıklamada, daha önce MEB'e bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlangıcının, 14 Eylül olarak belirlendiği hatırlatıldı.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün akşam AK Parti MYK sonrası yaptığı açıklamada,Kurban Bayramı ve turizm teşviki için talimat verdiğini ve bu nedenle okulların açılış tarihinin 28 Eylül'e ertelendiğini açıklamıştı.

        Ancak öğretmenler, veliler ve öğrenciler başta olmak üzere, eğitim camiası ve turizm sektör temsilcilerinin, eğitim ve öğretim yılı başlangıç tarihinin Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesine ilişkin yoğun talepleri gündeme alınarak, Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki eğitim öğretim kurumlarında, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlangıç tarihinin 28 Eylül olarak değiştirildiğine işaret edildi.

        Açıklamaya göre, bu kapsamda, öğretmenler için 1 Eylül'de başlayacak olan seminer ve mesleki çalışmalar, öğretmenlerin talepleri doğrultusunda il ve ilçe müdürlükleri tarafından koordine edilecek.

        14-18 Eylül'de yapılması gereken eğitim öğretim faaliyetleri dolayısıyla oluşacak boşluk, iş takviminde eğitim öğretim yılının sonuna eklendi ve ders kesim tarihi 17 Haziran 2016 olarak değiştirildi.

        21-22 ve 23 Eylül'de yapılamayacak dersler için yıl içinde yoğunlaştırılmış telafi programı uygulanacak.

        Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programları da okulların açıldığı ilk hafta içinde eğitim öğretim süreciyle birlikte gerçekleştirilecek.

        Öğretmenlerin, her eğitim öğretim döneminin başlangıcında aldığı eğitim öğretime hazırlık ödeneğine ilişkin takvimde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Söz konusu ödenek bayram öncesi öğretmenlere ödenecek.

        Çalışma takviminde okulların kapanış tarihi, 10 Haziran 2016 olarak belirlenmişti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa