Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Fransız baba: Kızım benimle, kaçırmadım

        Ceylan SEVER / HABERTÜRK

        Bursa’da yaşayan Sema O., eski kocası Benjamin S’nin, 6 yaşındaki kızı M.İ.’yi yasadışı yollarla Fransa’ya kaçırdığını savunarak Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

        Sema O., “Bir dosya hazırlayıp en geç önümüzdeki salı günü bakanlığa sunacağım. İstanbul’daki Fransız Konsolosluğu’na da gittim. Onlar da çok ilgilendi, hemen Fransa’ya belgeleri ilettiler” dedi.

        10 gündür Fransa’da bulunan kızı için internette imza kampanyası başlatan anne için yaklaşık 120 bin imza toplandı. Kızının yabancı dilinin olmadığını söyleyen Sema O., “Eski kocam da Türkçe bilmiyor. Derdini anlatamaz. Eylülde okula başlayacaktı. Benjamin’i arıyorum beni kızımla konuşturmuyor. Gittiğinden beri sesini duymadım. Bana geri vermeyeceklerse bile Fransa hükümeti kızımı korumaya alsın” dedi.

        Sema O.’nun avukatı Tayla Dinçer, Aile Bakanlığı yetkililerinin kendisini aradığını belirterek, “Prosedürü hızlandırmak adına çabalıyoruz” dediklerini söyledi.

        Habertürk’ün telefonla ulaştığı Benjamin S. ise şöyle konuştu:

        “2012’de boşandık ve Fransız mahkemesi tarafından onaylanan ‘ortak velayet’ konusunda anlaşmıştık. Kızım bir hafta benimle, bir hafta annesiyle kalıyordu. 2013 yılında tatil için Türkiye’ye gittiler ve ağustos ayında dönmeleri gerekiyordu. Havaalanına onları almak için gittiğimde uçağa hiç binmediklerini öğrendim. Eşim Ağustos 2013’te kızımızı Türkiye’ye kaçırdı. Fransız mahkemesi kızımın tüm velayetini bana verdi fakat eşim Fransız mahkemesinin bu kararını reddetti ve duruşmaya gelmedi.”

        Fransa mahkemesinin kararının nihai olduğunu öne süren Benjamin S., “Bu karar karıma legal yollardan da iletildi. Kendisi Fransa’nın kararını görmezden geldi. Kızım asıl annesiyle tehlikede; kızımı o kaçırdı. Kızımın benimle tehlikede olmadığı ve söylediklerini tamamen yetişkinlerin yönlendirmesiyle söylediği iki uzman tarafından onaylandı. Kızım benimle, onu kaçırmadım” dedi.

        LAHEY SÖZLEŞMESİ

        PROF. Dr. Bahadır Erdem, bu tür durumlarda Lahey Sözleşmesi’nin uygulandığını belirterek “Bu sözleşme, uluslararası çocuk kaçırma sözleşmesi olarak geçer. Amacı çocuğun yaşadığı ülkeye derhal iadesini sağlamaktır. Sözleşmenin amacı çocuğun üstün yararını sağlamaktır” dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa