Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yüksekdağ: Barış temel yol ve güzergah olacaktır

        Yüksekdağ, Ankara Barış Bloku tarafından ODTÜ Vişnelik Tesisleri'nde düzenlenen "Akademisyenler Barışı Konuşuyor" başlıklı foruma katıldı.

        "Barış" sözünü sevdiklerini ve barış sözüne bağlı kalanların hareketini üretmekte kararlı olduklarını ifade edenYüksekdağ, "Barış, insanlığın icat ettiği en güzel sözlerden birisidir ve barış sözünü söylemek, çözüm iradesini geliştirmek bizim gurur duyacağımız ve Türkiye'deki bütün toplumsal dinamiklerle birlikte önümüzü açarak ilerleyeceğimiz temel yol ve güzergah olacaktır aynı zamanda" diye konuştu.

        Yüksekdağ, bugün siyasi bir krizle karşı karşıya bulunulduğunu savunarak, 7 Haziran seçimine kadar Türkiye'nin ve siyaset kurumunun bir değişim rüzgarına girdiğini ve 7 Haziran'da demokratik bir sonuç ortaya çıktığını belirtti.

        Siyasi iktidarın "eskiyen düşünce yapısıyla" ve "eskiyen yönetme anlayışıyla" değişimin gerisine düştüğünü öne sürenYüksekdağ, yaşanan siyasi kriz ve şiddet sarmalının kaynağının da bu olduğunu kaydetti.

        FigenYüksekdağ, bu seçimlerde iktidara, çoğulculuk, özgürlükçülük, barış ve çözüm istendiğinin söylendiğini anımsatarak, bu mesajların gereğinin yerine getirilmediğini iddia etti.

        7 Haziran'da toplumun bölünme isteğinin bulunmadığının, tersine birleşmeden yana durduğunun ifade edildiğini vurgulayanYüksekdağ, HDP'nin de yüksek bir oy oranına ulaşmasının, barışın ve demokratik bir çözümün, Türkiye'nin demokratik bir geleceğinin göstergesi olduğunu ileri sürdü.

        Foruma, HDP milletvekilleri Dengir Mir Mehmet Fırat, Sezai Temelli'nin yanı sıra akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

        Yüksekdağ'ın konuşmasının ardından, forum basına kapalı gerçekleşti.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa