Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu açıkladı! Seçim Hükümet'ini Cumhurbaşkanı kurmaya mecbur; çünkü Anayasanın emri böyle

        Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu,Twitter'dan yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kararı aldığını açıkladı. Kuzu yaptığı açıklamada, "AK Parti ile koalisyon kurmaya yanaşmayan CHP ve MHP, 45 günün dolması ve hükümetin kurulamaması sonucu Cumhurbaşkanı seçim kararı aldı" dedi.

        İşte Burhan Kuzu'nun açıklamaları:

        -AK Parti ile koalisyon kurmaya yanaşmayan CHP ve MHP, 45 günün dolması ve hükümetin kurulamaması sonucu Cumhurbaşkanı seçim kararı aldı

        -Kurulacak seçim hükümeti bir Anayasal zorunluluk; çünkü 116.md bunu emrediyor. Tüm diğer yolları MHP,HDP Ve CHP tıkadı. Bunları da bilelim.

        -Seçim hükümetini Cumhurbaşkanı kurmaya mecbur; çünkü Anayasanın emri böyle; Meclis görevini yapmadı. HDP bu şekilde 3 bakan aldı.

        -Seçim hükümetine HDP nasıl oldu da üç bakan verme hakkı elde etti? Bunu MHP ve CHP'ye sormak lazım. Ak Parti'nin bu konuda suçu yok .Biline.

        -Şimdi geldiğimiz noktaya bakıyorum da 7 Haziran gecesi attığım Twit'ler ne kadar anlamlı ve isabetli imiş. O gün bana kızanlar da hak verdi.

        -Hâlâ geç kalmış sayılmaz; 4 parti grubu bir araya gelir ortak bir önergeyle seçim kararını Meclis'ten geçirir. Yakışanı bu, şık olanı bu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa