Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika İdris Baluken: HDP'li bakanları Başbakan belirleyemez

        Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR

        Milletvekilleriyle birlikte Diyarbakır'da basın toplantısı düzenleyen HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, CHP'deki karar değişikliğinin HDP'yi etkilemeyeceğini vurguladı. Baluken "HDP diğer siyasi partilere göre politikasına değiştirecek bir parti değil. Usul açısından bizim karar süreçlerimize parti organlarımız karar verir. Dışarıdan herhangi bir şekilde karar süreçlerimize müdahale anlamına gelecek hiçbir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Sayın Başbakan'ın söylemine cevap vermek gerekirse HDP'li değil AKP'li bakanları belirleme yetkisinin de kendisinde olmadığını herkes biliyor. Bütün karar süreçleri cumhurbaşkanı tarafından veriliyor. Erdoğan bir tavır belirlemeden biz AK Parti'nin yaklaşımının ne olduğunu öğrenme şansına sahip değiliz" dedi.

        "ÇÖZÜM SÜRECİ MORG BUZLUĞUNDADIR"

        İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşmek için hükümete sayısız resmi ve gayri resmi talepte bulunmalarına rağmen kendilerine cevap verilmemesinden yakınan İdris Baluken şunları söyledi: "Mesele heyetimizin adaya gidip gitmemesi değildir. Mesele eşit koşullarda müzakere mekanizmaların devreye girip girmemesidir. HDP'den önce AKP'nin yetkilendirdiği siyasi heyet İmralı'ya gitmelidir. Biz bu sorunun masada müzakere edilerek çözüleceğini söylüyoruz. Cumhurbaşkanı sürecin ‘Buzdolabında' olduğunu teyit ediyor. Bize göre süreç bombalar, katliamlar, infazlar altında. Bu anlayış ile devam ederse bu buzdolabı bildiğimiz buzdolabı olarak anlaşılmamalıdır. Bu morg buzluğudur."

        SİLVAN OLAYI

        Karşılıklı çatışmalardan dolayı son bir ay içerisinde 200 kişinin hayatını kaybettiği ve 500 işinin yaralandığını söyleyen Baluken, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde getirdiği uçak savar füze mermisi ve enkaz fotoğraflarını gösterip şöyle devam etti: "Silvan'da yaşananların özeti saray devletinin Silvan halkı üzerine terör fırtınası estirmesidir. Pek çok evin çocuk odaları ve bebek yataklarında bile onlarca öldürücü mermi kovanları bulundu. Milyonlarca liralık maddi hasar söz konusudur. Türkiye'de geri dönüşümsüz bir Kürt ve Türk çatışması istenmektedir."uken soruları yanıtlıyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa