Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tacizle suçlanan dolmuş şoförü 5 yıl ceza alıp tahliye oldu

        S.N.İ. 9 Nisan'da Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'ne gitmek için Ali C.'nin kullandığı 01 M 0700 plakalı minibüse bindi. İddiaya göre Seyhan Uygulama Hastanesi durağında minibüsteki diğer yolcular inince Ali C., aracı Seyhan Baraj Gölü'ne doğru sürdü. Issız bir yerde minibüsü durdurup kapıları kilitlediği ileri sürülen Ali C., S.N.İ.'yi öpüp elle taciz etti. Direnen genç kız, Ali C.'nin tırnaklarıyla yüzünü çizip bağırdı. Bunun üzerine Ali C. minibüsün kilitli kapılarını açınca kaçan genç kız, polisi arayarak yardım isteyip şikayetçi oldu. Suçlamayı kabul etmeyen Ali C. tutuklandı.

        ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

        Ali C.'nin tutuklanmasından bir süre sonra Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe veren S.N.İ., şikayetinden vazgeçtiğini belirterek şöyle dedi:

        "Annem ile babam ayrı olduğu için psikolojim bozuktu. Şoför olan babamla aram kötü. Bu nedenle şoförlerden nefret ediyorum. Olay günü yanlışlıkla son durağa gitmiştim. Tekrar gideceğim yere bırakmayacağını söyleyince sinirlendim. Param yoktu, ondan istedim. Elimden tutup ittirince sinirlenip, yanağını tırmaladım. O anki sinirle tacize uğradığımı söyledim. Tutuklandığını da öğrenince vicdan azabı çektim ve pişman oldum. Bana tacizde bulunmadı."

        'SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ'

        Ali C., 'Çocuğun cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 22 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçlamaları kabul etmedi. S.N.İ.'nin dolmuşa bindikten sonra parası olmadığını söylediğini belirten Ali C., şöyle savunma yaptı:

        "Seyhan Uygulama Hastanesi'nin aşağı tarafı olan son durağa geldiğimizde 2 erkek yolcu araçtan indi. S.N.İ. kendisini göl kenarına bırakmamı istedi. Ben bırakamayacağımı söyleyince para istedi. Para da vermek istemeyince bozuk para kutusuna elini attı parayı aldı. Ben de parayı almak için elini tuttum. Diğer eliyle benim yüzümden tutarak ittirdi. Daha sonra dolmuştan kaçarak uzaklaştı. Herhangi bir cinsel temasım olmadı. Boyun ve yanağımdaki izler ise hatırladığım kadarıyla sabah durakta arkadaşlarla şakalaşırken olmuştu."

        ANNE: KIZIMIN PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR

        S.N.İ.'nin annesi Ü.Ö. de kızının psikolojik sorunları olduğunu belirterek, "Kızım tedavi görmektedir, ayrıca yüzde 50 özürlü olduğuna yönelik raporu var. Kızım olmamış olayları olmuş gibi anlatmaktadır. Suça konu olayları da kızımın kurguladığını düşünüyorum. Bu nedenle sanıktan şikayetçi değilim" dedi.

        Mahkeme heyeti, Ali C.'yi cinsel istismar ve hürriyetten yoksun kılma suçlarından toplam 5 yıl hapis cezasına çarptırdıktan sonra tahliyesine karar verdi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa