Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mısırt tarlalarındaki elektrikli tel can alıyor

        GAZETE HABERTÜRK

        Mısır tarlalarına domuz girmesin diye çiftçiler tarafından ilkel şekilde imal edilen elektrikli tellere bir kurban da Aydın’dan geldi.

        Aydın’ın Çine İlçesi’nde, komşusunun tarlasındaki elektrik verilmiş tel örgülere dokunan Cenk Karakoç (39), akıma kapılarak yaşamını yitirdi. Bu olaydan 3 gün önce de Muğla’nın Milas İlçesi’nde komşu tarla etrafındaki elektrikli tele değen Mutlu Atçı (24) ölmüş, akrabası Ali Buran da (22) elektrik akımına kapılarak ağır yaralanmıştı.

        ELEKTRİKLİ TEL

        Aydın Çine’de evli, 7 yaşında bir kız çocuk babası olan Cenk Karakoç, dün saat 09.30 sıralarında, Çaltı Mahallesi Dolmalık mevkisindeki mısır tarlasını sulamak üzere evden çıktı. Tarlasının yanındaki komşusu H.T.’ye ait araziye geldiğinde Karakoç, domuzların girmemesi için 220 volt elektrik verildiği ileri sürülen tel örgülere dokundu. Tellerdeki elektrik akımına kapılan Karakoç, olay yerinde öldü. Karakoç’un cesedi, komşusu Rafet Dişçi tarafından bulundu. Acı haberi alarak olay yerine gelen Karakoç’un yakınları gözyaşlarına boğuldu.

        BABANIN AĞIDI

        Baba Saadettin Karakoç, oğlunun cesedi başında uzun süre gözyaşı döküp “Gündüz gözü nasıl elektrik verirsiniz? Aslan yavrum uyan” diyerek ağıt yaktı. Jandarma, Karakoç’un ölümüne neden olan elektrik verilmiş tel örgülü tarlanın sahibi H.T.’yi gözaltına alırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

        ‘YASADIŞI YÖNTEM’

        Uzmanlar, piyasada hayvanları uzaklaştırmaya yarayan ve insanlara da hayvanlara da zararı olmayan elektrikli tel sistemleri bulunduğunu, normal tellere 220 volt elektrik akımı verildiğini ancak ölümlere yol açan bu ilkel yöntemin ‘yasadışı’ olduğunu belirtti. Yetkililer, bu tür sistemlerin jandarma ve polise ihbar edilmesini istedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa