Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa PKK, IŞİD ve DHKP-C'ye 22 ilde operasyon: 692 gözaltı

        GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul başta olmak üzere önceki gün 22 ilde terör örgütlerine yönelik yapılan ve 302 kişinin gözaltına alındığı terör operasyonları dün de devam etti. 2 günde PKK, IŞİD ve DHKP-C üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı 692 oldu. Habertürk’ün IŞİD’in canlı bomba şüphelisi olarak arandığını yazdığı 3 kişiden Özlem Y. ve Fadime K. da gözaltına alınanlar arasında.

        TERÖR örgütleri PKK, IŞİD ve DHKP-C’ye yönelik önceki gün başlayan eşzamanlı seri operasyonlar dün de devam etti. Diyarbakır, Mardin, Adana, İzmir ve Erzincan’ın da aralarında bulunduğu 10’dan fazla ilde yapılan operasyonlarda 300’den fazla kişi gözaltına alındı. Önceki gün 22 ilde düzenlenen operasyonlarda ise 302 kişi gözaltına alınmıştı. Son 2 günde 3 örgüte yönelik yapılan operasyonlarda toplam 692 kişi gözaltına alınmış oldu

        DİYARBAKIR’DA 90 ADRESE BASKIN

        Diyarbakır polisi, kent merkezi ile Bismil, Ergani, Silvan ve Lice’de 90 adrese düzenlenen operasyonlarda 3’ü çocuk 53 kişiyi gözaltına aldı. Baskın yapılan adreslerde tabanca, av tüfeği ve el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

        İzmir’de sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda, PKK terör örgütü üyesi olduğu belirtilen 8 kişi gözaltına alındı. Soruşturmada, 5 kişinin ise arandığı bildirildi.

        Şanlıurfa’da ise kent merkezi ile Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçelerinde 40 adrese operasyon düzenlendi, terör örgütünün gençlik yapılanmasıyla ilişkili oldukları öne sürülen 20 kişi gözaltına alındı. Adıyaman’da ise 15 kişi gözaltına alındı.

        Adana’da ise hem PKK hem de IŞİD’e yönelik yapılan operasyonda 54 kişi gözaltına alındı. Batman’da PKK’nın gençlik yapılanması üyesi oldukları belirtilen 11 kişi, Siirt’te ise 5 kişi gözaltına alındı.

        Yine Mardin il merkezi ile Nusaybin İlçesi’nde de 11 kişi gözaltına alınırken, Iğdır’da 6, Erzincan ise 8 kişi gözaltına alındı. Antalya’da ise terör örgütü Marksist Leninist Komünist Parti’nin (MLKP) alt yapılanması Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü’ne (TKKKÖ) yönelik yapılan operasyonda, 13 kişi gözaltına alındı.

        Gaziantep, Elazığ ve Malatya’daki DAEŞ operasyonlarında 13’ü yabancı uyruklu 28 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 5’inin kadın, yabancı uyrukluların ise 5 ayrı ülkeden oldukları öğrenildi.

        İSTANBUL'DA 8 GÖZALTI

        İstanbul'da dün sabah saatlerinde Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Bahçelievler ve Sultanbeyli ilçelerinde çok sayıda adrese operasyon düzenlendi. Polis helikopterinin havadan destek verdiği operasyona Özel Harekat timleri de katıldı. Terör örgütleri PKK ve IŞİD'e yönelik operasyonlarda toplam 8 kişi gözaltına alındı. Operasonlarda 2 tabanca bulundu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa