Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Rüzgârın Kızı Şevval Er Balkan Şampiyonası’na katılmak istiyor ama atı sakat

        Ümran AVCI/İSTANBUL

        14 yaşındaki Şevval Er’in atlara olan aşkı 2.5 yaşında başladı. Annesi yemeğini yedirirken “Ata binmek istiyorum” diyen küçük kızın bu iste- ğini ailesi geri çevirmedi. Atın üstüne oturtulduğunda da kendisini tutan elleri itip “Beni rahat bırakın, düşmem ben” dedi.

        O gün bindiği at onun en büyük tutkusu oldu. 3 yaşından bu yana çeşitli kulüplerde binicilik eğitimi almaya başladı. 6 yaşında da Doğa Koleji Spor Kulübü’nde profesyonel binici oldu. Estetisyen bir anne ile kuaför bir babanın 2 çocuğundan biri olan Şevval, bugüne dek onlarca madalya kazandı. 2010 Türkiye Pony Şampiyonası 40 cm’de Tetris adlı pony ile birincilik madalyasını boynuna taktı, ondan sonra başarıları artarak devam etti.

        SEÇMELERE KATILMAK İSTİYOR

        Ailesi geçtiğimiz yıl Şevval’e hayatının en güzel hediyesini verdi ve 20 bin Euro’ya Doldoer isimli bir at aldı. Doldoer, Şevval’in en yakın dostu oldu. Atıyla başarılarına başarı kattı. 2015 Yıldızlar Kategorisi Milli Takım Seçme Yarışmaları’nda başarılı olmasına rağmen son etapta Doldoer sakatlandı.

        Bu nedenle Milli Takım kampına katılamadı. Şevval şimdi Yunanistan’da bu ay yapılacak Balkan Şampiyonası seçmelerine katılmak ve Türkiye’yi temsil etmek istiyor. Ne var ki, atının sakatlığı sürdüğü için ağustos ayına kadar yarışması mümkün değil. Bu nedenle Rüzgârın Kızı’na acilen bir at aranıyor.

        ‘ATLAR BENİ ANLIYOR’

        BU yıl 9’uncu sınıfa başlayacak olan Şevval, zamanın büyük bölümünü İstanbul Beykoz’daki Doğa Koleji Spor Kulübü’nde geçiriyor. Hem antrenman yapıyor hem atıyla ilgileniyor. Atıyla arasında inanılmaz bir duygusal bağ olduğunu söyleyen Şevval, “Doldoer artık benim en iyi arkadaşım. Onunla sürekli konuşuyor, ona iltifatlar ediyorum. Atlarla aramda farklı bir enerji oluşuyor. En huysuz atlar bile beni dinliyor. Atlar kesinlikle beni hissediyorlar” dedi. Balkan Şampiyonası seçmelerine katılabilmek için sponsorların desteğine ihtiyacı olduğunu söyleyen Şevval, “İyi bir at ile katılırsam milli binici sıfatıyla ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum” diye konuştu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa