Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Genç kız, babasına değil dolandırıcıya inandı

        Neşet DİŞKAYA/İZMİR

        Dolandırıcılar Karşıyaka’da oturan B.Y.’nin ev telefonunu aradı. Eşi ile Foça’ya yazlığa giden B.Y.’nin evde yalnız kalan kızı G.Y. (25) telefonu açtı

        Dolandırıcılar, genç kıza karakoldan aradıklarını ve tüm ailesinin kimlik bilgilerinin gerekli olduğunu söyledi. Aldıkları bilgilerin ardından genç kızın evde yalnız olduğunu anlayan dolandırıcılar, “Terör örgütü kimlik bilgilerinizi ele geçirmiş. Paralarınızı başka hesaplara aktaracak. Bankada ve evde bulunan tüm paralarınızı bir poşete koyun. Yanınıza gelecek görevliye verin. Teröristleri yakaladığımızda paranızı geri vereceğiz” dedi. Dolandırıcılar ev telefonu ile aradıkları G.Y.’den, bankaya giderken konuşmaya devam etmek ve irtibatı kesmemek için cep telefonunun numarasını da istedi.

        ÖNCE BABASI ARADI

        Genç kız cep numarasını verdikten sonra telefonu kapattı. Dolandırıcılar aramadan şans eseri G.Y.’yi yazlıkta bulunan babası aradı. G.Y., babasına heyecanla teröristlerin banka hesaplarını ele geçirdiğini, bunun için polisin operasyon yapacağını, bankadaki para ile evde bulunan ziynet eşyalarını götüreceğini söyledi.

        Bunun üzerine baba B.Y. panik halde, “Kızım onlar dolandırıcı, sakın para verme. Ben geliyorum” dedi.

        Babasının telefonu kapatmasından sonra bu kez genç kızı dolandırıcılar aradı ve genç kızdan paraları acil olarak parka getirmesini istedi. Babasının söylediklerinin aksine telefondaki kişinin polis olduğuna inanan G.Y., evde bulunan 550 bin lira değerindeki ziynet eşyası ile 20 bin lira parayı poşete koyarak parka gitti.

        G.Y., parka gelen kadına poşeti teslim etti. Dolandırıcılar ile sürekli telefon ile görüştüğü için kızına bir türlü ulaşamayan baba B.Y. eve geldiğinde şok geçirdi. Kızının tüm birikimlerini dolandırıcıya teslim ettiğini öğrenen baba, karakola gidip şikâyette bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri G.Y.’den parayı almaya gelen kişinin H.S. adlı kadın olduğunu belirledi. Operasyon düzenleyen ekipler H.S. ile birlikte 3 kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye gönderilen H.S. ve suç ortakları tutuklandı. Dolandırıcılarda B.Y.’nin parasının bir kısmının bulunduğu öğrenilirken miktarı açıklanmadı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa