Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kızı kaybolan baba kendini yakmak istedi

        Neşet DİŞKAYA/İZMİR

        İzmir'de iki hafta önce arkadaşlarının yanına gedeceğini söyledikten sonra evden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 18 yaşındaki Sıdıka Özdemir'in babası kendisini konak Meydanı'nda yakmak istedi. "Kızım bulun yoksa kendimi yakarım" diyen baba Aytekin Özdemir'i polisler oyalarken, arkasından yaklaşan bir vatandaş tarafından elindeki çakmak alınarak etkisiz hale getirildi. Özdemir, kızının bulunması için polisin gerekli çabayı göstermediğini ileri sürdü.

        Konak ilçesi Basmane semitinde 17 yaşındaki kardeşi ve babası Aytekin Özdemir (43) ile yaşayan 18 yaşındaki Sıdıka Özdemir, 13 Haziran Cumartesi günü arkadaşları ile buluşacağını söyledikten sonra evden çıktı ve kendisinden bir daha haber alınmadı. Kızının hayatından endişe eden baba Aytekin Özdemir, durumu polise bildirdi. Ancak 16 gün geçmesine rağmen kızının izine rastlanılmadı. Baba Aytekin Özdemir, kızının sonunun Mersin'de hunharca öldürülen Özgecan Aslan ve son olarak Muğla'da cinsel saldırıya uğradıktan sonra öldürülen Cansu Kaya gibi olmaması için yetkililerden yardım istedi. Polise verdiği ifadesinde kızı birlikte pastanede çalıştığını belirten Özdemir, kızının evden ayrıldığı günün akşam telefonla aradığını, ancak telefonun Seval adlı bir kadın tarafından açıldığını, kızı ile görüşmek istediğinde ise kadının telefonu kapattığını belirtti.

        KENDİ YAKMAK İSTEDİ

        Aradan geçen 16 güne rağmen kızının bulunmadığını belirten Aytekin Özdemir elindeki benzin bidonu ile geldiği Konak Meydanı'nda kendisini yakmak istedi. Elinde kızının yanı sıra Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan ile Muğla'da öldürülen Cansu Kaya'nın fotoğrafları bulunan baba Özdemir, bidondaki benzini üzerine döktü. Polisin kızını bulmak için yeteri çaba göstermediğini ileri süren acılı baba, "Kızımın sonu da Özgecan ve Cansu gibi olmasın" diye bağırdı. Bu sırada gelen ekipler, Aytekin Özdemir'i sakinleştirmeye çalıştı. Ekiplerin oyaladığı baba Özdemir'in elindeki çakmak, arkasından yaklaşan bir vatandaş tarafından alındı. Etkisiz hale getirilen Özdemir, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa