Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Berkin Elvan mezarı başında anıldı

        Okmeydanı Şark Kahvesi'ndeki törene Elvan'ın babası Sami Elvan, annesi Gülsüm Elvan, avukatı Oya Arslan ve Taksim Dayanışması Platformu'ndan Mücella Yapıcı ile Elvan'ın arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

        Anma töreninden önce Berkin Elvan maskesi takan çocuklar, vurulduğu yere ekmek bıraktı. Daha sonra Elvan'ın anne ve babası, vurulduğu yere karanfil bıraktı.

        Dava hakkında bilgi veren Avukat Oya Arslan, olayla ilgili 4 kişinin kimliğinin belirlenmesi gerektiğini ifade ederek, "En son 21 kişinin fotoğrafı gelmişti. Dosya, Adli Tıp Kurumu'na gönderilen görüntülerin yeniden tespiti, incelenmesi için gönderilmişti. Şu an donmuş, bekletilmiş durumda. Savcı harekete geçmiyor. Soruşturma aşaması bekletiliyor" dedi.

        Baba Sami Elvan ise 2 yıl önce oğlu Berkin'in ekmek almaya çıktığını ve anma töreninin düzenlendiği yerde vurulduğunu belirterek, "Berkin hala ekmeğini alamadı. Bu ülkede ekmek almak, minibüse binmek, kartopu oynamak suç. Bugün hala Berkin'in katilleri ortada yok. İstediğimiz tek bir şey var. Kimseden bir çöp dahi istemiyoruz. Sadece, biz adaletin gelmesini istiyoruz" diye konuştu.

        Anne Gülsüm Elvan ise, "Söyleyecek bir söz var mı? Ne diyebiliriz ki? Sözün tükendiği yer'' dedi.

        Daha sonra anma için Elvan'ın kabrinin bulunduğu Feriköy Mezarlığı'na gelindi, burada Elvan'ın ailesi ve sevenleri, mezarına karanfil bıraktı.

        Mezarın başına gelen anne Gülsüm Elvan, ağlayarak baygınlık geçirdi. Elvan'ın mezarı başında gözyaşlarına boğulan anne ve babası, anmaya gelenler tarafından güçlükle mezarlığın dışına çıkarıldı.

        Bazı kişiler de "Berkin'i anmak terör suçu değil, insanlık onurudur" pankartları taşıdı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa