Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Antalya'da önemli açıklamalar: Vali Bey'e dedim ki: Bak, geleceğim...

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da toplu açılış töreninde halka hitap etti.

        YSK'ya kendisiyle ilgili yapılan başvuruları hatırlatan Erdoğan, muhalefeti eleştirdi.Erdoğan, Adana'ya gideceğini belirterek, "Adana'da da yine aynı şekilde müracaat etmişler. Vali Bey'e dedim ki: 'Bak, geleceğim, ben orada konuşacağım çünkü ben cumhurun başkanıyım, halkımın başkanıyım.' Dolayısıyla halkımla benim arama girmeye kimsenin gücü yetmez" şeklinde konuştu.

        Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

        Muhalefet -cek, -cak ile konuşuyor. Ben yaptıklarımızı anlatıyorum.

        Biz geçtiğimiz 12 yılda Antalya'da 18 katrilyon yatırım yaptık. Kasım ayında G20 zirvesi ile buradan tüm dünyaya mesajlar vereceğiz. 12 yılda 17 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptık.

        20 milyar liralık proje planlandı, inşallah 2023 yılına kadar Antalyalıların hizmetine sunulacak.

        Türkiye için proje üretiyor, projeleri hayata geçiriyoruz. Birileri bundan etkilenmiş proje ilan etme hevesine kapılmış. Yüzyılın projesi diye bula bula bizim Kanal İstanbul projemizi bulmuşlar. İki ucunda yapılması öngörülen şehirlerden sadece bir tanesini bulmuş. Herkes dalga geçiyor. Madem heveslendin bu işe, hiç değilse biraz düşün. Kafanı kullan, ekipler kur, onları çalıştır. Sonra da elle tutulur bir proje ortaya koy. Onlar milleti ciddiye almıyor.

        Asgari ücret açık artırmaya çıktı; böyle siyaset olur mu?

        Adana'da da yine aynı şekilde müracaat etmişler. Vali Bey'e dedim ki: 'Bak, geleceğim, ben orada konuşacağım çünkü ben cumhurun başkanıyım, halkımın başkanıyım.'Dolayısıyla halkımla benim arama girmeye kimsenin gücü yetmez.Ben tüm partilere eşi mesafedeyim ancak taraf olmaya gelince milletimin tarafındayım.

        Biz göreve geldiğimizde 26 havalimanı vardı; bugün 54'üncüsünü açtık, 55'incisini de Hakkari'de açacağız.

        2 yıl önce açacaktık, engellediler. Kim? Bölücü terör örgütü, onun uzantıları. İşlerine geldikleri zaman dağa gidip geliyorlar. 'Siz, bizim bu havalimanımızı niye engelliyorsunuz?' diye onlarla öyle bir masaya oturup konuşmadılar. Çünkü onların derdi, benim Kürt vatandaşlarıma hizmet etmek değil. Onlar, Kürt vatandaşlarımın siyasi iradesini sömürüyorlar. Yaptıkları iş bu. Ben buradan tüm Kürt kardeşlerime sesleniyorum, 7 Haziran'da bölücü terör örgütünün arkasında olduğu bu siyasi zihniyete gereken dersi vereceğinize inanıyorum, çünkü bunlar asla size hizmet etmeyecektir.

        Diyanet İşleri Başkanlığı ile din derslerini kaldıracaklarmış; benim Kürt kardeşlerim bunlara gereken dersi verecektir.

        Ana muhalefet partisi kendisini bırakmış; bölücü örgüt güdümündeki partiye oy istiyor. Bölücü örgüt gerektiğinde silahta kullanarak bölge halkına oy vermesi için baskı yapıyor.

        Pensilvanya da umudunu bölücü örgütün güdümündeki partiye bağlamış; bu nasıl bir oyundur?

        Eski Türkiye koalisyonu bu defa da tüm gücünü ve imkanlarını bölücü örgütün güdümündeki partiye tahsis etmiş durumda.

        Ben ne demiştim, hatırlayın. 'İnlerine gireceğiz' demiştim. İnlerine girdik ve devam ediyor bu süreç. Ey Pensilvanya, daha dün, her türlü hakareti ettiğin, her türlü kumpası kurduğun bir yapının gölgesine sığınmak da seni kurtarmayacak. Ey Doğan medyası ve yandaşları, bugüne kadar her fırsatta ortaya koyduğunuz iki yüzlülüğünüz, bu defa işe yaramayacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa